Ключовият свидетел по делото срещу братя Атанас и Пламен Бобокови

...
Ключовият свидетел по делото срещу братя Атанас и Пламен Бобокови
Коментари Харесай

Намериха мъртъв ключов свидетел срещу Бобокови по Боклукгейт

Ключовият очевидец по делото против братя Атанас и Пламен Бобокови за " Боклукгейт " е бил открит мъртъв в Костенец. Първоначално се твърдеше, че трупът на Васил Богданов, началник на " Монбат рисайклинг ", е бил открит в цех в града в неделя, само че по-късно стана ясно, че става въпрос за новострояща се постройка. Тялото било без следи от принуждение и с съмнение, че евентуално Богданов е паднал.

Новината идва в деня на политическия трус с оставката на посочения за част от президентската квота в кабинета " Петков " Стефан Янев. Янев бе длъжностен министър председател на Румен Радев през 2021 година А задържането на президентския консултант Пламен Узунов дружно с единия от братя Бобокови - Пламен година по-рано по съмнение за търговия с въздействие, стана причина за масираните летни митинги против тогавашната власт и държавното обвиняване.

Преди малко повече от година Васил Богданов бе наказан на 1 година условно с 3 години изпитателен период. Това стана допустимо, откакто Богданов се призна за отговорен за присъединяване в проведена незаконна група, която е внасяла и складирала у нас рискови боклуци. Богданов стана очевидец по делото против някогашните си работодатели – братята Бобокови и някогашния заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

Като „ закононарушение против страната и децата на България” – по този начин Богданов дефинира в съда по време на разпита си активността на компанията „ Монбат”, благосъстоятелност на предприемачите. Той добави тогава, че депонирането на рискови боклуци в Плевен е станало поради връзки с кмета на града.

Освен това като един от шефовете в завода в Монтана той твърдеше, че компанията генерирала рисков отпадък, който в началото изнасяла за Германия, само че по-късно предприемачите решили техни компании да го преработват, напомня " Телеграф ".

Прокуратурата разгласява преди година запис на разпитите му и фотоси на част от депонираните стотици тонове боклуци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР