Ключовият фактор за постигане на успех във финансовия сектор е

...
Ключовият фактор за постигане на успех във финансовия сектор е
Коментари Харесай

Клиентът - в центъра на дигиталната трансформация във финансовия сектор


Ключовият фактор за реализиране на триумф във финансовия бранш е усъвършенстването на потребителско прекарване, бяха единомислещи участниците в ХХ юбилейно издание на Финансовия софтуерен конгрес проведен от ICT Media и ISACA Sofia Chapter.

Събитието се организира със съдействието на генералните сътрудници BORICA, Dynatrace и IBS Bulgaria, на формалните сътрудници APC by Schneider Electric, Asseco, Dais Software, Global Consulting, Informatica, Intracom Bulgaria, Nevexis, Sirma BC, SAS Institute, Vasco Data Security, Radware, както и на сътрудниците Adastra, BMW Group Bulgaria, Bulpros, Dicota и Canon.

 Финансов софтуерен конгрес - 2018

21 век е епохата на клиентите - те основават разпоредбите, те дефинират финансовите услуги и оформят корпоративните тактики, безапелационен е Никос Сампанис, районен шеф за Югоизточна Европа във Forrester Research. Според проучване на компанията 70% от европейските жители употребяват онлайн банкиране, 65% се насочват към ATM и 34% се доверяват на своя смарт телефон, с цел да осъществят финансовите си транзакции. Именно тези данни би трябвало да заемат централно място в проектите за развиване на другите организации от бранша.

„ Значимата роля на потребителите в композиция с цифровата промяна трансформират пазарите, даже в най-традиционните промишлености, и в доста случаи водят до екзистенциални рецесии в фирмите “, изяснява Сампанис. Той поучава финансовите институции да не търсят единствено бърз резултат от цифровата промяна, защото тя е едно непрекъснато положение, а не пътешестване с последна цел. „ Банките не би трябвало да основават цифрови тактики, те би трябвало да цифровизират своите бизнес тактики “, акцентира Форестър.

Ръст в безналичните заплащания

Не може да има положително клиетско прекарване без опцията за картови разплащания. От Борика прецизират, че този тип разплащания към момента е настоящ и издирван от потребителите. По време на събитието компанията показа своите картови услуги от ново потомство в региона на NFC & HCE, 3D Secure, POS outsourcing, ATM monitoring, като те имат за цел да отговорят на изменящите се пазарни условия.

„ Според нашата статистика безналичните заплащания нарастват през последните години. Основен растеж имат електронните и мобилните заплащания. Посоката и задачата още веднъж е тази – дигитализацията на тези услуги “, отбелязва Радослав Димитров, шеф „ Карти и терминали " в БОРИКА. От 2015 междинният годишен растеж на размерите на електронните заплащания е достигнал 17,6%, а размерът на мобилните разплащания е 21,8%. Подобна наклонност демонстрират и данните на Българската национална банка (БНБ). Нина Стоянова, която е подуправител на ръководство „ Банково “, разкри, че за интервала от 2014 до 2016 броят на картовите разплащания се е нараснал с 44%, а цената на тези разплащания с 38%.

„ Развитието на осведомителните технологии в региона на платежните услуги дава опция за по-иновативни, конкурентни и ефикасни платежни услуги, което имат необятно разпространяване измежду клиентите. В страната повишаването на безналичните заплащания през последните години е доста съществено “, добавя Стоянова.

Скоростта е от голяма важност

Има разнообразни фактори за гарантирането на едно положително потребителско преживяване. Според районен шеф за Югоизточна Европа и Близкия Изток, Dynatrace Рикардо Фонтес тайната се крие в бързината на предлаганите услуги. Ако в предишното броят на функционалностите е бил определящ, с цел да успее една компания да завоюва потребителите, то в този момент това е по-голямата скорост на услугите.

„ Скоростта за крайния консуматор е от фундаментално значение “, уверен е Фонтес. Той добавя, че с цел да отговорят на условията на средата, финансовите институции би трябвало да модернизират своите интервенции и да ускорят процеса по въвеждането на нововъведения.

В последна сметка без цифровата промяна не може да има положително потребителско прекарване. Но в един по-консервативен бранш, какъвто е банковият, потребителят се оказва оня значим фактор, който може бързо да инициира промени и да насочва към основаването на нови артикули и услуги.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР