Ключови срещи проведоха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и делегацията

...
Ключови срещи проведоха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и делегацията
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ проведе срещи с премиери и еврокомисари на конгреса на АЛДЕ

Ключови срещи организираха водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и делегацията на Движението в Дъблин, където вземат участие в постоянния конгрес на АЛДЕ. 

Либералите от цяла Европа се събраха в ирландската столица, с цел да начертаят тактиката си за бъдещето на Европа и да възнамеряват подготовката си за идващите европейски избори. Конгресът ще избере и съпредседатели на АЛДЕ. Кандидати за поста още веднъж са евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа“ Илхан Кючюк и ирландецът Тими Дули. Гласуването е на следващия ден.От българска страна във висшия конгрес вземат участие водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и делегация на Движението, която включва зам.-председателя на партията Станислав Анастасов, евродепутатите от ДПС/ “Обнови Европа “ Искра Михайлова и Атидже Вели, Филиз Хюсменова, член на ЦОБ на Движение за права и свободи и някогашен евродепутат, зам.-председателя на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид и народния представител доцент доктор Джевдет Чакъров, член на ЦОБ на Движение за права и свободи.  По време на конгреса Мустафа Карадайъ беседва с ръководителя на групата „Обнови Европа“ Стефан Сежурне, с премиера на Ирландия Мишел Мартин, със зам.-председателя на Европейска комисия Маргрете Вастагер, с европейските комисари по енергетика Кадри Симсон и по вътрешен пазар Тиери Бретон, с вицепремиера на Украйна Олга Стефанишина.
 Дъблин11
Лидерът на Движение за права и свободи имаше специфична среща с Ги Верховстад, съпредседател на Конференцията за бъдещето на Европа. Двамата разискаха резултатите от конференцията и какво би трябвало да направи България, с цел да е съответна на нейните решения. Делегацията на Движение за права и свободи се включи интензивно в срещата на АЛДЕ-групата в ПАСЕ, където се дискутираше синхронът в демократичното семейство във всички политически формати. Представителите на Движение за права и свободи участваха и в специфичния банкет, даден от парламентарната група „Обедини Европа“.
 Дъблин13
Мустафа Карадайъ и делегацията на Движение за права и свободи организираха редица двустранни срещи с водачите на демократичните партии от съвсем всички европейски страни. Сред главните тематики на конгреса, както и на обособените срещи бяха ограниченията, които Европа би трябвало да вземе, с цел да подсигурява продоволствената си самостоятелност, скъсяването на веригите за доставки и енергийната самостоятелност.На прочувствена гала съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк връчи на фамилията на огромния либерал и другар на България и Балканите Ханс ван Баален орден за изключителния му принос към демократичната концепция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР