Ключови случаи в Италия с хора, имали смелостта да се

...
Ключови случаи в Италия с хора, имали смелостта да се
Коментари Харесай

Италиански фотограф показва онова, което остава след престъпленията

Ключови случаи в Италия с хора, имали смелостта да се опълчват на системата или на мафията. Станали жертва на правосъдната система, лекарски неточности или умрели при съмнителни условия. Това са някои от историите, които демонстрира изложбата " Онова, което остава " на италианския фотограф Алберто Гандолфо, която ще бъде открита през днешния ден от 18.30 часа в изложба " КО-ОП " , оповестяват уредниците на събитието.

На 19 юли 1992 година, два месеца след убийството на италианския прокурор Джовани Фалконе, нападение е осъществено и против неговия сътрудник и другар Паоло Борселино. След гибелта си двамата магистрати се трансформират в знак на битката против мафията, а техните близки и родственици към момента търсят правдивост и чакат отговорните да бъдат осъдени.

 Снимка от изложбата.
© Алберто Гандолфо, Галерия

Снимка от изложбата.

Историята на семейство Борселино е предадена от брата на Паоло Борселино - Салваторе, в един от 11-те фоторазказа, от които се състои изложбата. Случаите са пресъздадени писмено, като че ли действието се развива сега. Фотографиите запечатват това, което остава, откакто медийният отзив отминава и споделя за ориста на околните и жертвите до през днешния ден. Алберто Гандолфо е воден от убеждението, че проявлението на лицата на тези хора е част от битката с несправедливостта. Че това е метод да се осведоми обществото и да се реализира някаква смяна.

36-годишният Алберто Гандолфо от дребен се увлича от фотографията, а жанрът, в който работи главно, е портретът. Участва в изложения и разнообразни планове в Италия, Франция, Русия. Носител е на почетната премия MIFA за 2016 година и е основател на фотоколектива Eglise в Палермо.

Изложбата " Онова, което остава " е част от 6-ото издание на фестивала " ФотоФабрика " и може да бъде забелязана до 7 юли в изложба " КО-ОП ", която се намира на бул. " Янко Сакъзов " 17.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР