Ключовата дума на деня е трафик. Голямото пътуване за Великден

...
Ключовата дума на деня е трафик. Голямото пътуване за Великден
Коментари Харесай

Стотици хиляди на път, ремонти и липса на обходни пътища

Ключовата дума на деня е " трафик ". Голямото пътешестване за Великден стартира още през вчерашния ден, продължава с цялостна мощ и през днешния ден. Очаква се към 200 хиляди автомобила да изоставен единствено София.

Патрули на " Пътна полиция " са ситуирани на всички изходни точки на столицата. Най-натоварен се чака да бъде трафикът към граничните ни пунктове със Сърбия и Гърция.

Най-честата грешкa е това, че всички потеглят в края на последния работен ден. Не би трябвало да се потегля в никакъв случай тъкмо в края на работния ден, уверен е ръководителят на Българското обединяване на водачите Христо Радков.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR предложи да избираме по-нестандартни часове за потегляне на път по време на празничните дни. Поне два часа по-рано или по-късно от главния трафик.

Радков насочи рецензия към чиновниците на " Пътна полиция ", че не спомагат за облекчение на придвижването, а вместо това застават някъде с радар. По думите му те даже спомагат за тапите, защото водачите внезапно понижават, с цел да не бъдат спрени и се образуват тапи.

" В България страдаме от неналичието на обходни пътища. В момента всички изходи на София са в ремонт. Преди да стартира да се строи съществена пътна артерия, първо би трябвало да бъде построен обходният път ", акцентира Радков в " България заран ".

И обърна внимание на водачите да не използват даже малко количество алкохол преди да се качат зад кормилото.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР