Ключова среща в американската база Рамщайн в за нова военна

...
Ключова среща в американската база Рамщайн в за нова военна
Коментари Харесай

Срещата в "Рамщайн": Ще се предостави ли още тежко въоръжение на Украйна?


Ключова среща в американската база " Рамщайн " в за нова военна помощ за Украйна.

България бе показана от служебния министър на защитата Димитър Стоянов.

Фокусът на срещата бе дали Германия ще даде утвърждение, като страна производител, за реекспорт на тежки танкове " Леопард 2 " от други страни, които разполагат с тях.

Решението за ще бъде вземе " допустимо най-скоро ". Срещата се случва на фона на прогнози на специалисти, че Русия приготвя последваща огромна атака.

При откриването на срещата, в която вземат участие представители на 50 страни, американският министър на защитата Лойд Остин разгласи още 2,5 милиарда $ американска военна помощ за Украйна. Списъкът обаче не включва даване на американските танкове " Ейбрамс ", които бяха упоменати от Берлин като изискване Германия да даде танкове " Леопард 2 ".

“Това е решителен миг. Русия се прегрупира, активизира и се пробва да се превъоръжи. Не е миг за бавене ”, сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

В срещата онлайн се включи и украинския президент Володимир Зеленски.

“Може да започнете тази политика през днешния ден. Във вашата власт е тук в “Рамщайн ” да вземете решение за танковете, не да се пазарим за брой, а да се отвори опция за съществени доставки ”, сподели Зеленски.

За даването на танковете " Леопард " Германия упорства за общо решение и желае да ревизира наличностите на бойните машини.

Новият министър на защитата Борис Писториус съобщи, че съгласно него западните съдружници към момента не са единни за тази стъпка.

“Сигурен съм, че ще има решение след малко време, само че не знам по кое време и не знам по какъв начин ще наподобява то ”, добави Писториус.

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг всяка помощ е от голяма важност.

“Бойните танкове са значими, както и всички други системи. Това значи, че има потребност от боеприпаси, от аварийни елементи, от поддръжка и от образование ”, добави Столтенберг.

Позицията на българския длъжностен министър на защитата Димитър Стоянов е, че страната ни дава военна и военно-техническа помощ на Украйна в осъществяване на решението на Народното събрание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР