Ключова среща с президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган

...
Ключова среща с президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ на ключова среща с Ердоган

Ключова среща с президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган организира водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, оповестяват от пресцентъра на Движение за права и свободи.

В нея участваха външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу и зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов. Карадайъ и Ахмедов са на посещаване в южната ни съседка.

Мустафа Карадайъ акцентира, че в България предстоят избори през октомври. В понеделник президентът Румен Радев насрочи парламентарния избор за 2 октомври 2022 година

Изборите ще отминат, само че тежката зима ще пристигна, сподели Мустафа Карадайъ на президента Ердоган.

По време на диалога сред Ердоган и Карадайъ бе подложен въпросът по какъв начин в тези сложни и тежки времена Турция може да бъде потребна на България. Двамата разговаряха още за връзките сред България и Турция в подтекста на енергетиката и природния газ.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов имаха поредност от срещи.

В неделя Карадайъ и Ахмедов бяха на погребението на майката на Фаик Йозтрак, зам.-председател и представител на Републиканската национална партия (СНР) в Турция. Лидерът на Движение за права и свободи постави венец от името на Движението.



Карадайъ беседва още с ръководителя на Републиканската национална партия (СНР) в Турция Кемал Кълъчдароглу, както и с кмета на огромна община Анкара Мансур Яваш.

Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов организираха в понеделник и огромна среща с български жители в Турция по отношение на идните предварителни парламентарни избори. В нея участваха представителите на Движение за права и свободи за регион Тракия - Гюнер Четин, за регион Мармара - Лютви Йозгюр, за регион Бурса - Танер Чауш, за регион Измир - Исмаил Ватансевер, и за регион Истанбул - Фахри Ватансевер. На срещата участваха над 100 симпатизанти на Движение за права и свободи.



Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ благодари на членовете и симпатизантите на Движение за права и свободи, които поддържаха партията на всички избори през 2021 година

Лидерът подсети, че още преди месеци на вечеря-ифтар в Истанбул предизвести, че България е пред предварителни избори, защото се ръководи от най-слабото и некадърно държавно управление в демократичната история на страната ни. Нека мине Байрамът и да се готвим за избори, те рано или късно ще се случат, съобщи тогава Карадайъ. И ето, че президентът издаде декрет за предварителни парламентарни избори на 2 октомври. Вече се случи, сподели в този момент ръководителят на Движение за права и свободи.

" Геополитически прекосяваме през сложни времена. Вече бившето държавно управление направи доста неточности. Особено в областта на газа и енергетиката. А множеството решения на тези проблеми минават през Турция ", добави още Мустафа Карадайъ.




Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР