Ключов компонент от имунната система - Т-клетките, които реагират при

...
Ключов компонент от имунната система - Т-клетките, които реагират при
Коментари Харесай

Т-клетките пазят и от новите варианти на коронавируса

Ключов съставен елемент от имунната система - Т-клетките, които реагират при битка с инфекцията от главната версия на новия ковид, пазят и против трите най-тревожни към този момент негови разновидности, заяви Ройтерс.

Това е открило лабораторно проучване, извършено в Съединени американски щати.

Няколко изследвания към този момент демонстрираха, че избрани разновидности на новия ковид може да преодолеят имунната отбрана, провокирана от антитела и ваксини.

Но антителата, които пречат на ковид да проникне в клетките, не изчерпват отбраната, сочат резултати от проучване на Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания в Съединени американски щати. Т-клетките играят значима спомагателна защитна роля.

" Нашите данни, както и резултатите от други групи, демонстрират, че Т-клетките при хората, инфектирани с разновидностите на ковид, изцяло разпознават главните разновидности, разпознати във Англия, Република Южна Африка и Бразилия ", сподели ръководителят на проучването Андрю Ред от института, който преподава и в здравното учебно заведение на университета " Джонс Хопкинс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР