Ключов елемент от системата се явява моделът за компютърно зрение,

...
Ключов елемент от системата се явява моделът за компютърно зрение,
Коментари Харесай

Изкуствен интелект на Microsoft създава уеб сайтове от скици

Ключов детайл от системата се явява моделът за компютърно зрение, който е подготвен авансово да „ дешифрира ” ръчно нарисувани скици на уеб страници

Създаването на дизайна на уеб уеб сайтове ще става елементарно – с ръчно нахвърляне на скици на интерфейса

Изследователи от Microsoft Azure сътвориха софтуерен инструмент, който преобразува скици на потребителски интерфейси в HTML код благодарение на изкуствен интелект. Новата услуга Sketch2Code може да опрости процеса на разработка на уеб страници, като разчита концепцията за дизайна, нахвърляна на лист хартия или на черната дъска.

Sketch2Code употребява облачната услуга Microsoft Azure, а изходният код на софтуерния инструмент е оповестен под свободен лиценз в Github – най-голямата уеб услуга за хостинг и взаимна разработка на ИТ планове, която корпорацията от Редмънд закупи по-рано тази година.

Как работи услугата? Преобразуването на рисунката в код се извършва на пет стъпки. На първата от тях потребителят зарежда фотография на скицата на интерфейса в облака на Azure. След това технологията за компютърно зрение се пробва да разпознае какви точно HTML детайли е изобразил потребителят и техните координати.

На идващ стадий технологията открива текста в по-рано разпознатите детайли, а логаритъмът за оформлението употребява пространствена информация за всички гранични детайли, с цел да генерира мрежа, в която да се вместят. Механизмът за генериране на код употребява всички събрани данни, с цел да сътвори като краен резултат HTML-а на дизайна.

Ключов детайл от системата се явява моделът за компютърно зрение на Microsoft, който е подготвен авансово да „ дешифрира ” ръчно нарисувани скици на уеб страници с инструкции за най-разпространените HTML детайли от рода на бутони, полета за въвеждане на текст, изображения и други

Схемата на работа на новия софтуерен инструмент, основан на облака Azure

Цялата информация, получавана от потребителя или генерирана от системата в процеса на конвертиране на скиците, включително изображения, резултати от разпознаването (предсказването) на детайлите и данните за тяхното групиране, се съхраняват в облака Azure във тип на така наречен BLOB (големи двоични обекти). Azure Function играе ролята на диригент, който координира работата на модулите на системата за генериране на код.

Microsoft се пробва освен да принуди изкуствения разсъдък да преобразува човешка креативна активност в разбираема от компютрите форма, само че и да образова машините на независима активност. Така да вземем за пример, по-рано този месец компанията образова известния в Азия чатбот XiaoIce да написа китайска лирика въз основата на показани изображения.

За задачата Microsoft е основала невронна мрежа от две елементи: едната разпознава изображение и генерира стихотворение, а другата го прави оценка. Ако от позиция на логаритъма резултатът е добър, стиховете се демонстрират на индивида и той ги ревизира. При нужда параметрите се пренастройват до тогава, до момента в който стихотворението не бъде утвърдено – по този метод системата се самообучава и усъвършенства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР