Ключов ден за Франция, а и за цяла Европа. Еманюел

...
Ключов ден за Франция, а и за цяла Европа. Еманюел
Коментари Харесай

Войната в Украйна разграничи Еманюел Макрон и Марин льо Пен


Ключов ден за Франция, а и за цяла Европа. Еманюел Макрон и Марин Льо Пен се изправят на балотаж под сянката на войната в Украйна.

Войната в Украйна изрично разграничи двамата претенденти. Официално и двамата, несъмнено, осъждат съветската експанзия. Малко по-неофициално обаче претендентът Марин льо Пен от крайнодясната френска партия има исторически от години топли връзки с Кремъл.

През 2014 година тя получи заем от 9 милиона евро, който продължава да изплаща, а пък в подмяна Русия получи самопризнание от нейна страна на анексирания Крим и остри рецензии към най-видния опозиционен водач в Русия Алексей Навални.

Именно Алексей Навални реагира тази седмица в един туит от пандиза, обяснявайки какви тъкмо са връзките на съветската банка, дала заем на льо Пен с Кремъл.
Снимка: EPA

Имаше основна имитация на телевизионния спор предходната сряда, казана от Еманюел Макрон към Марин льо Пен, и тя беше: " Когато вие говорите с Русия, вие не говорите като с политически водач, а като с вашия банкер ". Това е имитация, която ще остане във френския политически живот.

Украинският президент Владимир Зеленски даде голямо изявление тази седмица за френска телевизия.

И защото не би звучало дипломатично да приканва за единия или и за другия претендент, той просто сподели - Аз имам добър контакт с президента Еманюел Макрон и бих желал да го запазя.

Възможни са изненади през днешния ден. До петък вечерта социологическите организации даваха към 10 даже над 10% задатък на Еманюел Макрон. 75,000 € е санкцията във Франция през днешния ден за разпространение на планирани резултати. Това обаче не важи за прилежащите страни като Белгия и Швейцария, които имат право да го вършат и към този момент има резултати от оттатък морските територии, където печели Марин льо Пен. Това, несъмнено, към момента нищо не значи, само че в действителност нищо не е предрешено на тези избори във Франция.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР