Ключов ден за БСП - конгресът на социалистите решава дали

...
Ключов ден за БСП - конгресът на социалистите решава дали
Коментари Харесай

Зарков Ако не се стигне до избор на председател, конгресът на БСП е фарс


Ключов ден за Българска социалистическа партия - конгресът на социалистите взема решение дали да одобри оставката, подадена след изборите от водача Корнелия Нинова.

В взаимозависимост от решението ще стане ясно дали ще стартира процедура по желание на нов ръководител.

50-ият конгрес на Българска социалистическа партия стартира с една съществена точка - констатиране на оставката на и насрочване на нов директен избор.
Снимка: Ладислав Цветков

Ако оставката на Нинова бъде призната от конгреса, до избора на нов водач партията краткотрайно ще се оглави от някой от нейните заместници.

„ Надявам се да не оглавявам това е тежка отговорност. Две трети от делегатите не желаят Корнелия да си дава оставката “, разяснява заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в „ Тази събота “.

Вътрешната съпротива в лицето на единствения публично кандидатирал се против Нинова - Крум Зарков, разгласи, че в случай че до избор не се стигне, това ще бъде фарс.

„ Аз съм подготвен за искрено и другарско съревнование, и мисля, че партията ни би трябвало да организира този диалог, тъй като преживяхме огромна контузия - на три пъти (на избори) резултатите ни са пагубни “, разяснява Зарков.
Снимка: Ладислав Цветков

От Българска социалистическа партия сложиха още един акцент.

„ Това е началото на подготовката за локалните избори “, уточни Калоян Паргов ръководител на БСП-София.

А към делегатите с видеообръщение се обърна и министър председателят Кирил Петков, който благодари за взаимната работа през последния месец и половина, само че означи, че има още доста за извършване като реформирането на правосъдната система.

Конгресът би трябвало да завърши в границите на деня.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР