Ключът за уреждане на въпроса с програмите на Северна Корея

...
Ключът за уреждане на въпроса с програмите на Северна Корея
Коментари Харесай

Китай призова САЩ да проявят повече гъвкавост, ако искат пробив във връзка със Северна Корея

Ключът за споразумяване на въпроса с стратегиите на Северна Корея за балистични ракети и нуклеарна действия е в ръцете на Съединени американски щати, сподели непрекъснатият представител на Китай в Организация на обединените нации Чжан Цзюн, представен от Ройтерс.

Чжан прикани Вашингтон да прояви " повече откровеност и еластичност ", в случай че желае пробив.

" Те би трябвало да възприемат по-привлекателни и по-практични, по-гъвкави подходи, политики и дейности, с цел да успокоят паниките " на Северна Корея, сподели той пред кореспонденти.

" Ключът за споразумяване на въпроса към този момент е в ръцете на Съединени американски щати ", съобщи дипломатът преди закрито съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, поискано от Вашингтон за разискване на осъществено от Пхенян изстрелване на балистична ракета със междинен обхват предходната неделя.

След съвещанието американският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Линда Томас-Гринфилд сподели пред кореспонденти: " Трябва да поддържаме натиска. "

Тя също по този начин прочете взаимно изказване от над половината членове на Съвета за сигурност, осъждащо най-новото ракетно изстрелване на Северна Корея и предупреждаващо, че в случай че мълчанието на 15-членния орган продължи, това единствено ще насърчи Пхенян.

Осем от членовете на съвета - Съединени американски щати, Албания, Бразилия, Франция, Ирландия, Норвегия, Обединените арабски емирства и Англия, а също Япония, дефинираха осъщественото в неделя изстрелване като " забележителна ескалация ", която цели " още повече да дестабилизира района ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР