Ключът за разрастване на напрежението в Израел е в готвеното

...
Ключът за разрастване на напрежението в Израел е в готвеното
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Събитията в Израел променят всичко

Ключът за разгръщане на напрежението в Израел е в готвеното съглашение сред Саудитска Арабия и Израел с посредничеството на Съединени американски щати.

Няма подозрение за мащаба и ужаса, който се случва в Израел, безпределно многото жертви. Случилото се в Израел трансформира всичко. Мнозина съпоставят офанзивата от последното денонощие с Пърл Харбърт. Изстреляни са над 1000 ракети, взимат се заложници. Това съобщи някогашният външен министър Надежда Нейнски в студиото на предаването „ На фокус ”.

Тя напомни, че в Саудитска Арабия са едни от свещените места за исляма и в случай че се случеше нормализиране на връзките с Израел, то активността на организация като Хамас се обезсмисля. " Атаката към Израел бе изпреварващ удар. Израел щеше да направи избрани отстъпки като даде повече права и пълномощия на палестинската автономност. Имаше диалози в Рамала сред палестинците и американската страна, доста неща се чакаха в околните седмици ", сподели Надежда Нейнски.

От години не са взимани бойци за заложници, сподели тя.

" Саудитска Арабия е най-големият съперник на Иран в района. Тя е и най-големият експортьор на нефт. Русия има интерес да се случи такова огромно събитие, което да отклони интереса и помощта за Украйна ", сподели някогашният външен министър на България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР