Ключът, с който се подписва софтуерът на машините, се държи

...
Ключът, с който се подписва софтуерът на машините, се държи
Коментари Харесай

Говорителката на ЦИК: Ключът, с който се подписва софтуерът на машините, се държи от трима членове на ЦИК

Ключът, с който се подписва софтуерът на машините, се държи от трима членове на ЦИК, които имат по една трета от паролата. 

Това обясни на последния постоянен брифинг на комисията преди локалните избори в неделия говорителят на Комисията Росица Матева. По-рано ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ употребява свиканото по гледище на ГЕРБ и Движение за права и свободи изключително съвещание на Народно събрание, с цел да създаде " сензация ".

Йорданов разгласи, че съгласно отчет на ДАНС зам.-министър е прибирал софтуерни кодове на флашка.

" На 25 октомври, два дни откакто ЦИК направи обществено генериране на така наречен хешкод, който е единият от ключовете за отбрана на машините, заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнев влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, смъква информацията на флашка ", заяви Йорданов като това означавало, че машините, които и на тези избори, ще играят ролята само на принтери, щели да се манипулират.

" Ключът, с който се подписва всякога софтуера след довереното създаване се основава от 3 членове на ЦИК, които се дефинират преди да отидем на довереното създаване. Всеки от тях набира собствен код, който знае единствено той и това е една трета част от цялата ключова дума.

Паролата се състои от три елементи, които се набират от трима разнообразни членове на Централната изборна комисия. Искам да обърна внимание, че ние сме самостоятелен държавен орган, без значение че сме назначени по предложение на партии и обединения ", изясни на брифинга през днешния ден Матева.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР