Ключът към напредъка във вашите тренировки за по-добро здраве е

...
Ключът към напредъка във вашите тренировки за по-добро здраве е
Коментари Харесай

Колко важно е възстановяването след фитнес

Ключът към напредъка във вашите тренировки за по-добро здраве е по-скоро да вършиме по-малко - не повече , изяснява в Си Ен Ен в здравната си графа. Много хора по нехайство претренирват, тъй като не осъзнават, че трансформиращата магия в действителност се случва по време на възобновяване.

Когато упражнявате, вие тласкате тялото си до точката на клетъчно раздробяване с желанието да го изградите още веднъж, с цел да бъде по-силно и по-ефективно, което може да се случи единствено с уместно време за възобновяване. Ето и някои тактики за вярна подготовка.

Първо, дайте приоритет на възобновяване Претренирането е сигурна рецепта за възпрепятстване на напредъка, тъй като непрестанно разграждате мускулите и създавате инфектиране, без да оставяте време за възобновяване, което прави упражненията контрапродуктивни.

Това събитие се назовава синдром на претрениране. Качественият сън е главен детайл на възобновяване, само че той не е единственият фактор. Дайте приоритет на възобновяване по време на самите тренировки, като си почивате сред сериите, пиете вода и се охлаждате, когато приключите.

Между по-напрегнатите тренировки включете почивни дни и сесии за интензивно възобновяване, които включват йога или даже леко разпъване на дивана . Също по този начин помислете за спомагателни способи за възобновяване на меките тъкани, като причерно масаж. И най-после, дайте на тялото си горивото, от което се нуждае, с цел да се възвърне с уравновесена, питателна диета.

Кръстосаното трениране е от решаващо значение за цялостния триумф във фитнеса. То включва нашарване на вашите тренировки, с цел да включите разнообразни действия и извършения, ориентирани към разнообразни мускулни групи и модели на придвижване.

Това не значи, че би трябвало да добавите повече към това, което към този момент вършиме, по-скоро би трябвало да измененията част от него. Независимо дали заменяте нормалното си тичане с каране на колело или плуване, кръстосаното образование оказва помощ да запазите тренировките си свежи и забавни.

Рецептата за верен фитнес включва и съблюдаване на режим - дневен и седмичен. Примерно, да се събуждате един час по-рано, с цел да следвате подготвителна стратегия, която включва силови тренировки три пъти седмично и сърдечно-съдови извършения два пъти седмично.

Използвайте и фитнес дневник, приложение за смарт телефон или портативно устройство . Така ще разпознавате знаците за своя триумф. Проследяването на разнообразни измерими критерии, като вдигнати тежести, дистанции, които сте изминали/бягали и равнища на сърдечната периодичност, ще ви разреши да се концентрирайте върху по-малките, само че значими маркери, които вършат напредъка по-осезаем.

Празнувайте достиженията си, колкото и скромни да наподобяват, защото те значат подтик напред във вашия ангажимент към личното ви благоденствие. Не пропускайте да потърсите професионално управление.

Стратегиите нагоре могат да се употребяват без помощта на треньор, само че не се колебайте да потърсите поддръжката на фитнес експерт. Сертифициран персонален треньор или треньор по мощ и кондиция може да даде експертни препоръки, самостоятелни насоки и персонализирани проекти за подготовка, с цел да постигнете безвреден и ефикасен прогрес.

Наемането на фитнес инструктор е инвестиция на вашето здраве, време и пари.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР