Ключът е в теб“– споделени емоции, споделена отговорност е мотото

...
Ключът е в теб“– споделени емоции, споделена отговорност е мотото
Коментари Харесай

„Ключът е в теб“

„ Ключът е в теб “– споделени страсти, споделена отговорност е мотото на акцията „ Алкохолът е неприятен водач “, която за 12-а година повдига обществения проблем в обществото за шофиране след консумация на алкохол.
Целта на акцията през 2020 година е да възобнови публичния разговор за казуса с пътната сигурност, като ангажира младите водачи на възраст сред 18-25+ години, които занапред построяват своите привички за шофиране и държание на пътя.
Тази година социално-отговорната кампанияна „ Каменица “ АД започва по време на летния сезон, когато се следи и най-интензивния трафик в страната, подбуден и от повишеното предпочитание за пътешестване след свалянето на изключителното състояние. Въпреки месеците със засилени противоепидемични ограничения и лимитирано пътешестване, поради корона вируса, статистиката за пътнотранспортните катастрофи единствено в интервала от януари до юни 2020 година е извънредно стряскаща. На територията на страната са настъпили 2371 тежки пътнотранспортни катастрофи, при които са починали 173 душии са ранени 2945 участници в придвижването по пътищата по данни на Министерство на вътрешните работи.
От общо 518 регистрирани ПТП-та, провокирани в резултат приложимост на алкохол, за интервала 01 януари – 10 август 2020 година, 100 са осъществени от лица сред 18 и 25 години. Статистиката за пътнотранспортни катастрофи измежду младите водачи на леки коли по данни на Министерство на вътрешните работи също е показателна за казуса в обществото и потребността от разговор с младите водачи. От общо 245регистрирани ПТП-та за интервала 01 май – 10 август 2020, 51са осъществени от хора сред 18 и 25 години, като всеки един от тях е седнал зад кормилото след приложимост на алкохол.
Ето за какво през 2020 година задачата на „ Алкохолът е неприятен шофьор-Ключът е в теб " е да покаже положителния образец –как можем да се забавляваме и споделяме страсти, само че какъв брой е значимо и да споделяме отговорност към себе си и околните си, и в никакъв случай да не сядаме зад кормилото след консумация на алкохол. Целият звук на акцията е пресен, летен и положителен, с което главно младите свързват лятото - заниманието, ваканционното въодушевление и желанието за независимост.
Креативният метод към „ Алкохолът е неприятен водач “ 2020 е изразен посредством особено основаната ария „ Ключът е в теб “. Тя носи посланията на идеята за виновната консумация и виновното шофиране, като ясно декларира позицията на акцията - "...не би трябвало да забравяме, че някой чака у дома... ", „ жив и здрав да се прибирам " и " пил да не карам ". Създатели на песента са група Le’Push, които са от Пловдив – родният град и на „ Каменица “. Текстът и аранжиментът е на младите пловдивски музиканти - Константин Христов и Кристиан Желев, които споделят, че за тях е била изключителна привилегия и наслаждение да се включат в създаването на специфичен летен шлагер със обществено обръщение, нещо което имат вяра, че ще доближи до младежите и ще способства за това да ги направи по-отговорни и деликатни в това в никакъв случай да не сядат зад кормилото, откакто са консумирали алкохол.
„ Българският Червен кръст за поредна година поддържа самодейността „ Алкохолът е неприятен водач – Ключът е в теб ”. Нашата организация работи интензивно за предварителна защита на пътния травматизъм, организира курсове по първадолекарска помощ, посредством своя дарителски фонд подкрепя деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи. Тазгодишното издание на социално-отговорната акция на нашите дългогодишни сътрудници „ Каменица ” АД, ориентирано към младите водачи, е опция още веднъж да обединим напъните си и да напомним на хората какъв брой е значимо да бъдем деликатни, рационални и виновни на пътя. Отговорни както за личния си живот, по този начин и за живота на другите. “, разяснява ръководителят на БЧК, Акад. Христо Григоров, доктор х. к.
Чрез акцията си от „ Каменица “ АД приканват всички да прегърнат тази идея, тъй като само дружно като едно общество и един тим можем да се борим за реализиране на 0 жертви и 0 произшествия на пътя в резултат приложимост на алкохол. Кампанията „ Алкохолът е неприятен водач “ е част от „ Нашият отпечатък “ (Our Imprint) - дълготрайната политика за стабилно развиване на компанията и нейната майка Молсън Корс, която се разпростира в три съществени стълба –отговорна консумация, стабилно произвеждане и принос към обществата, в които живеем и работим.
Чуйте песента „ Ключът е в теб “ и подкрепете акцията „ Алкохолът е неприятен водач “, като припознаете идеята, зад която застават те, а точно виновната консумация и виновното шофиране. Защото ключът е във всеки един от нас.
 
Линк към песента във Фейсбук страницата на акцията:
Линк към песента в YouTube каналана акцията:
 
Повече за акцията „ Алкохолът е неприятен водач “:

 
Повече за „ Каменица “ АД:

 
Повече за Молсън Корс и тактиката за стабилно развиване:
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР