Ключ към решаването на проблемите в „Горубляне“, а и на

...
Ключ към решаването на проблемите в „Горубляне“, а и на
Коментари Харесай

Мая Манолова: „Горубляне“ трябва да има свое управление

Ключ към решаването на проблемите в „ Горубляне “, а и на всеки различен столичен квартал, е в децентрализацията на процеса на взимане на решения. Тук би трябвало да има кметски наместник, представител на огромната община и на кмета на регион „ Младост “, който да е на място тук с вас. Това съобщи самостоятелният претендент за кмет на София Мая Манолова по време на среща с поданици на столичния квартал „ Горубляне “.

Пред нея те обрисуваха главните си проблеми – неналичието на канализация в част от квартала, неналичието на локална власт в „ Горубляне “, стеснен достъп до хидропарк „ Искър “ заради непочистване, тесни тротоари поради загражденията на автокъщи, липса на джобове на спирките на градския превоз.

„ Нямам желание да поемам задължения, които няма да извърша. За всичко, за което се договорим, ще положа старания и ще е осъществено “, безапелационна беше Манолова.

Тя съобщи, че всички претенции на хората от „ Горубляне “ са обективни и основателни.



„ Тези хора, които ръководят Столична община, би трябвало да дойдат тук на място и всички решения да се взимат тук, дружно с вас “, добави Манолова визията й за решение на един от проблемите в квартала.

Според нея е неуместно квартал като „ Горубляне “ да няма на място представител на властта.

„ Не мога да обещая „ Горубляне “ да бъде обособено като настрана обитаемо място, само че мога да поема ангажимент да има кметски наместник. Този човек би трябвало да бъде определен от вас, с цел да има тласък да работи за вас “, добави Манолова.

Тя видя опция изборът на кметски наместник на „ Горубляне “ да бъде един от първите електронни референдуми, които тя очерта в своята предизборна стратегия за ръководство на столицата.

„ Това, което е решение на хората в „ Горубляне “, ще става мое решение като кмет на София “, заключи тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР