Клубовете в Евролигата са взели решение как да бъде променено

...
Клубовете в Евролигата са взели решение как да бъде променено
Коментари Харесай

Тотален хаос в Евролигата заради изваждането на руските отбори

Клубовете в Евролигата са взели решение по какъв начин да бъде променено класирането след крайната дата - 21 март за потвърждаването на изваждането на съветските тимове от европейския клубен шампионат по баскетбол за мъже.

ЦСКА Москва, Зенит Санкт Петербург и УНИКС Казан бяха извадени от конкуренцията като част от глобите към Русия поради военната инвазия в Украйна. От шампионата обаче сложиха точно датата 21 март за окончателното премахване на трите отбора.

В гласуването за правилата, при които ще бъде променено класирането, са взели участие 13 клуба, заяви сециализираното баскетболно издание basketnews.com.

Всички резултати на съветските тимове се анулират и за крайното класиране ще се считат по 28 мача за останалите сформира. Тази алтернатива дава известно преимущество на някои тимове като Байерн Мюнхен, Макаби Тел Авив и Баскония.

При този вид отпред в класирането са испанските Барселона и Реал Мадрид, пред италианския Армани Олимпия Милано и гръцкия Олимпиакос, където играе българинът Александър Везенков. За момента във краткотрайното нареждане на формалния уебсайт на Евролигата, подреждането в топ 4 е същото, само че съветските тимовете към момента не са извадени.
 Везенков е MVP в Евролигата за февруари
Везенков е MVP в Евролигата за февруари

Страхотно самопризнание за българската звезда
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР