Клубовете от Висшата лига са настояли преиграването на мачовете при

...
Клубовете от Висшата лига са настояли преиграването на мачовете при
Коментари Харесай

Отборите от Висшата лига искат промени в регламента на Купата на Англия

Клубовете от Висшата лига са настояли преиграването на мачовете при тъждество в ФА Къп да отпадне. Идеята е част от плана „ New Deal for Football “, който би трябвало да влезе в действие от сезон 2024/2025. Друго предложение, което е импортирано от акционерите на Висшата лига, е тимовете от първия ешелон на Анлия да играя със своите дублиращи тимове в шампионата за Карабао Къп.

Според „ The Times “, решенията са били взети на събранието на акционерите на Висшата лига в сряда. Ако решението за понижаване на дуелите във ФА Къп се одобри, то мачовете ще се вземат решение след осъществяване на дузпи, в случай че те са приключили наедно в постоянното време. Тази смяна би дала повече шансове на по-ниско поставените отборите да преодолеят тези от Висшата лига и Чемпиъншип.

Това на процедура се случи през последните два сезона, когато преиграванията бяха отстранени поради рестрикциите около пандемията от COVID-19. Много е евентуално обстановката да се повтори и през този сезон, с цел да се понижи натрупването на срещите и с оглед идното международно състезание в края на година.

Що се отнася до другата купа – Карабао Къп, тимовете, които вземат участие в Европа биха могли да употребяват своите дублиращи сформира в опит да освежат конкуренцията или даже да се отдръпват изцяло от шампионата.

В плана „ New Deal for Football “ притежателят на Челси Тод Боели предложи да се вкара мач на звездите, сходно на този, който се прави в баскетболната лига на Съединени американски щати – НБА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР