Клубовете от Висшата лига и ръководството на Лигата изглеждат все

...
Клубовете от Висшата лига и ръководството на Лигата изглеждат все
Коментари Харесай

Новият договор за телевизионните права във Висшата лига ще увеличи мачовете от 168 на 200

Клубовете от Висшата лига и управлението на Лигата наподобяват все по-близо до подписването на новия контракт за телевизионните права, който ще важи за интервала 2019-2022 година. Най-скъпото футболно състезание в света непрекъснато усилва приходите си от договорката за лъчение на дуелите, като при последния договор тя беше на стойност от 5.14 милиарда $. Според специалисти в този момент Sky Sports и BT Sport ще платят още по-голяма сума, с цел да продължат да излъчват срещите от Висшата лига. Двете най-големи спортни малките екрани на Острова желаят да блокират възходящия интерес на платформите за стрийминг Netflix и Amazon към футболния бизнес.

Освен много по-добри финансови условия за клубовете договорът ще усили и броя на срещите, които ще се излъчват в британския ефир. В момента те са 168 от общо 380, които се играят през сезона. С новия договор телевизионните дуели ще са 200.

Увеличаването на телевизионните срещи ще докара до по едно и също време лъчение дуели, които се играят в един и същи час. При актуалната договорка сходно нещо не попада. Sky Sports излъчва дуелът, който е в събота по обяд, а BT Sport този от 17.30 ч. локално време. На Острова мачовете от 15 ч. локално време (17 ч. българско) не се излъчват по малкия екран, с цел да се подтиква ходенето на стадионите. Мачовете в неделя също се излъчват обичайно от Sky Sports.

При новия контракт се чака двете малките екрани да излъчват едновременно мачовете, които се играят в делничните дни.

Ще се отвори и още един ефирен слот за мачове в събота вечер – 19.45 ч. локално време.

Пакети за лъчение на Висшата лига от сезон 2019-22

Пакет А: 32 мача в събота от 12.30 ч.
Пакет В: 32 мача в събота от 17.30 ч.
Пакет С: 24 мача в неделя от 14 ч., осем мача в събота от 19.45 ч.
Пакет D: 32 мача в неделя от 16.30 ч.
Пакет Е: 24 мача в понеделник от 20 ч. или петък от 19.30-20 ч., осем мача в неделя от 14 ч.
Пакет F: Всички 20 мача по време на Банковите празници и стратегия в делничните дни
Пакет G: Всички 20 мача от програмата през делничните дни

" Facebook " има интерес към Висшата лига

Вероятно SkySports и BT Sport, които са благосъстоятелност на BSkyB и British Telecom, ще продължат да излъчват дуелите, откакто са най-големите играчи на телевизионния пазар, само че съществува опция и за лъчение в Интернет. Социалната мрежа " Facebook " има огромен интерес към мачовете от Висшата лига, който датира още от 2016 година

" Висшата лига е наш стратегически сътрудник и ние непрекъснато мислим по какъв начин можем да заздравим връзките си. Ще бъде хубаво, в случай че мачове могат да се излъчват онлайн, тъй като сме във века на технологиите и хората желаят да могат да гледат обичаните си тимове, даже когато пътуват ", сподели шефът на " Facebook спорт " Дан Рийд.

Преди няколко месеца " Facebook " получи права да излъчва мачове от лигата по американски футбол НФЛ в някои страни по света, а в този момент сходна опция се преглежда и за Висшата лига.

Ако обществената мрежа подписа контракт той ще бъде само за територии, където се излъчват по-малко на брой мачове в телевизионния ефир.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР