Клубовете от Премиър лийг вече са счупили рекорда за най-много

...
Клубовете от Премиър лийг вече са счупили рекорда за най-много
Коментари Харесай

Клубовете вече счупиха рекорда за летни трансфери, въпреки че остава седмица до затварянето на прозореца

Клубовете от Премиър лийг към този момент са счупили върха за най-вече изхарчени пари по време на летен трансферен прозорец, макар че до затварянето на пазара остава още седмица. Според данни на финансовата компания „ Делойт “ досега клубовете от елита за хвърлили 1,5 милиарда паунда за нови попълнения. Предишният връх бе от лятото на 2017 година, когато бяха изхарчени 1,4 милиарда.

До момента най-скъпите входящи прехвърляния са на Дарвин Нунес, за който Ливърпул заплати на Бенфика в началото 64 милиона паунда, като с бонусите сумата може да нарасне до 85 милиона, както и на Каземиро в Манчестър Юнайтед против 60 милиона в началото, които с бонусите ще доближат 70 милиона.

Тотнъм похарчи 60 милиона за Ричарлисон, а Манчестър Сити даде 51,2 милиона за Ерлинг Холанд. Челси заплати 50 милиона за Рахийм Стърлинг и повече от 60 милиона за Марк Кукурея.

До момента цели 14 играчи са били привлечени за суми от над 30 милиона паунда.

В идващите дни се чакат и няколко от най-мащабните прехвърляния, измежду които прекосяването на Антони в Манчестър Юнайтед и на Александър Исак в Нюкасъл. Това значи, че сигурно общата сума ще нарасне още повече.

Снимки: Imago

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР