Клубовете от Премиър лийг са се обединили по време на

...
Клубовете от Премиър лийг са се обединили по време на
Коментари Харесай

Клубовете от Премиър лийг всъщност се обединили по време на вчерашната среща

Клубовете от Премиър лийг са се обединили по време на вчерашния видеоконферентен диалог. Това твърди изпълнителният шеф на Висшата лига Ричард Мастърс. До през вчерашния ден се твърдеше, че има огромно разделяне по въпроса дали мачовете би трябвало да се проведат на неутрални терени, като последните информации бяха, че най-малко осем клуба са изрично срещу и заради това могат даже да саботират " план рестарт ". Мастърс твърди, че в действителност всички клубове са обединени от желанието да играят домакинските си мачове на своите игрища, в случай че е допустимо. Именно това ще се опита да контракти управлението на Висшата лига с държавното управление на Англия, което през вчерашния ден кардинално даде " зелена светлина " са възобновяване на професионалните спортни съревнования от 1 юни.  Премиър лийг публично получи позволение да се завърне през юни

На вчерашната среща са се изяснили още два доста значими момента. Първо, нито един клуб не е изискал публично официално сезонът да бъде скъсен или в неговия край да няма изпадащи тимове. Всички не престават да бъдат безапелационни, че сезонът би трябвало да приключи. Втората значима детайлност е, че клубовете са дали своят вот за това договорите на футболистите, които изтичат на 30 юни, да бъдат удължени. Играчите чартърен също могат да довършат сезона в тимовете, на които са преотстъпени, ако и трите страни са съгласни за това.

" Всички избират да има семейства и гостувания, в случай че е допустимо. Ясно е, че някои клубове са по-твърди в това отношение спрямо други. Диалогът продължава. Говорихме и с управляващите за изискванията, при които Премиър лийг може да се завърне. Няма да се вземат никакви решения преди да беседваме с играчите и мениджърите. Тези срещи ще се състоят по-късно през тази седмица. Ако сезонът се доиграе, никой не е предложил или приказвал за опцията да няма изпадащи тимове. Клубовете се сплотиха ", съобщи Мастърс.

Днес и на следващия ден би трябвало да се проведат въпросните диалози с мениджърите и играчите, а в четвъртък има нова среща сред управлението на Висшата лига и членове на държавното управление. Планът тимовете да възобновят пълноценни тренировки от понеделник, 18 май, остава. Тогава ще се организира и идната виртуална среща на представителите на клубовете, на която те би трябвало да одобряват публично проекта за рестарт, след което да бъде оповестено, че мачовете се завръщат на 12 юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР