Клубната легенда на Наполи Марек Хамшик разкри намерението си да

...
Клубната легенда на Наполи Марек Хамшик разкри намерението си да
Коментари Харесай

Хамшик остава верен до гроб на Наполи

Клубната легенда на Наполи Марек Хамшик разкри желанието си да приключи своята футболна кариера като състезател на „ везувиани”.

30-годишният словак към този момент цяло десетилетие носи екипа на неаполитанци, а неотдавна се трансформира в техния голмайстор №1 за всички времена, изпреварвайки бележития Диего Армандо Марадона. Халфът е удовлетворен от това си достижение и въобще не съжалява, че през годините е отказвал предложения Милан и Ювентус.

Хамшик към този момент неоспорим №1 измежду голаджиите на Наполи

„ Защо Наполи ли? Защото те подписаха с мен, до момента в който още бях хлапе”, сподели Хамшик пред „ Кориере дело спорт”. „ Бях единствено на 20 години, само че и за момент не съм съжалявал. Дори когато и група почитатели се разгласи против мен след идването ми.”

„ Щастлив съм в Неапол, тъкмо както всички в моето семейство. Тук ме накараха да се усещам като вкъщи си.”

„ Градът е хубав и хората са топло настроени. Когато Ювентус и Милан ме желаеха, въобще не бях уверен, че би трябвало да си потеглям. Нито бях подготвен, нито желаех да го сторя.”

„ От професионална и човешка позиция, тук имам всичко и имам вяра в това. Дори и да знам, че във футбола не трябва да даваш прогнози,тук ще приключа своята кариера.”

„ Де Лаурентис (клубния президент – б.р.)? С него имаме специфични взаимоотношения. Не знам какъв брой играчи имат привилегията, на която аз се любувам: да приказвам с президента си лице в лице без никакви просредници.”

„ Треньорът Маурицио Сари? Благодарен съм на всички, само че считам, че Сари направи важен принос при смяната в моята игра. Няма значение, че той съвсем ме извади от състава”, с усмивка добави Хамшик.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР