Клубът на привържениците на Спартак (Варна) - Синдикат 12, разпространи

...
Клубът на привържениците на Спартак (Варна) - Синдикат 12, разпространи
Коментари Харесай

Феновете на Спартак разкриват скандален опит да се застрои стадион Спартак

Клубът на последователите на Спартак (Варна) - " Синдикат 12 ", популяризира до медиите ново писмо, в което разкрива желанията на мястото на именития стадион " Спартак " в морската ни столица да бъде застроен. Припомняме, че преди десетина дни почитателите на " соколите " още веднъж скочиха, като обявиха, че се ограбва Спортен комплекс " Спартак ".

Предлагаме цялостното мнение без редакторска интервенция:

С решение на Общинския съвет на Варна през 2006 година беше основан Спортен комплекс " Спартак " АД, с присъединяване на компания " Барет ауто " и Община Варна. Последната апортира в сдружението общински парцели, в това число стадионите " Спартак " и " Локомотив ". Всичко това беше направено за комерсиалното сдружение да развива активност и да устоя финансово ПФК Спартак (Варна). След като това не се случи, а футболният клуб беше фалиран, нямаше нищо по-логично от това акционерното сдружение да се закрие и 60-те декара терени да бъдат върнати на Община Варна.

Вместо това мажоритарния пакет от акции беше трансфериран на компания " Инжстрой " през 2010-та година, а на мястото на заличавания ПФК Спартак се сътвори нов клуб. По думите на общинския консултант Янко Станев на една от сесиите, благодарение на новия вложител, варненският тим трябваше да бъде съживен и върнат " там където му е мястото " - т.е. в " А " ПФГ. Нещо повече, един от шефовете на инфраструктурната компания по това време обещаваше, че до 2014-а ще бъде издигнат нов и съвременен стадион на мястото на остарелия.

Всички знаем какво последва през годините. Но наглостта на притежателя " Инжстрой " не стопира дотук. На съвещание на Общински съвет Варна на 10.05.2017, представителка на акционерите изиска от локалния парламент да бъде дадена зелена светлина за капиталово изследване и бъдещо застрояване на общинските терени, без значение че комерсиалното сдружение продължава да съществува макар брутално нарушавания публичен интерес.

Клубът на последователите на Спартак (Варна) - " Синдикат 12 "

Кратко видео от въпросната общинска сесия можете да видите в прикачения по-долу файл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР