Клубът на гражданското сдружение Цар Борис Трети отново е бил

...
Клубът на гражданското сдружение Цар Борис Трети отново е бил
Коментари Харесай

С огнестрелно оръжие е нападнат българският клуб Цар Борис Трети в Охрид

Клубът на гражданското съдружие " Цар Борис Трети " още веднъж е бил обект на нахлуване. По информация на дипломатическите представителства на България в Северна Македония по клуба е стреляно с огнестрелно оръжие, когато той е бил осветлен.

За изданието " Свободен щемпел " представителят на СВР Охрид Стефан Димоски е споделил, че сигналът е получен в 19.12 ч. локално време довечера, полицейските екипи, които са отишли на място са открили, че стъклото на външната врата и стъклото на прозореца на офиса има две дупки, породени от оръжие.

За случая е известен прокурор от СД Охрид, по чиито инструкции се подхващат ограничения за изясняване на произшествието.

Само преди два дни незнайни към този момент нападатели замеряха помещението на клуба с камъни, като счупиха стъклото и част от светещата реклама, а няколко дни след формалното му разкриване пред октомври със земеделско сечиво беше счупена светещата табела.

Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда вандалския акт , при който са развалени с оръжие външните прозорци на гражданския клуб в Охрид, написа в известие на Министерството на външните работи на Република Северна Македония.

" Особено стеснителен е фактът, че тези вандалски прояви се повтарят за доста къс интервал от време, като се има поради, че единствено преди дни, на 20 ноември, станахме очевидци на следващия вандалски акт, когато беше развалена витрината на клуба. Подобни събития са изцяло неприемливи, могат да застрашат човешки животи и да засилят ретроградните процеси, които са в несъгласие с европейската интеграция на страната ", се споделя в известието.

От Министерство на външните работи в Скопие приканват способените институции да проверяват събитията, при които са осъществени тези вандалски дейности и да подхващат незабавни ограничения за откриване на причинителите, както и да подхващат спомагателни превантивни дейности за обезпечаване на съответни условия за безпроблемното протичане на активността на този и всички други цивилен клубове и сдружения в страната.

" Всички жители на Република Северна Македония имат идентична независимост на сдружаване за осъществяване на своите права и убеждения, което съставлява законово и конституционно обезпечени човешки, цивилен права и свободи - страната като благонадежден претендент за участие в Европейски Съюз би трябвало да подсигурява това ", написа в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР