Клуб от първата шестица на Първа лига може да остане

...
Клуб от първата шестица на Първа лига може да остане
Коментари Харесай

Изхвърлят Верея от Първа лига?

Клуб от първата шестица на Първа лига може да остане без лиценз за идващия сезон. Става дума за Верея, написа „ Тема Спорт “. Въпреки мощното показване на тима на терена, проблемите в самото сдружение не са един и два.

Наскоро играчите за трети път от влизането в елита бойкотираха подготовка поради неплатени заплати, награди и наеми на квартири. Те въпреки всичко възобновиха занимания, само че с доста условности и пазарлъци.

Според осведомени с лицензите в БФС Верея може да не получи подобен за сезон 2018/19. Причината са правосъдните каузи, които куп мениджъри и някогашни футболисти са завели против клуба от Стара Загора. Ръководството на заралии е осведомено с заплахата и уверило, че ще бъдат реализирани съглашения с ищците.

В същото време Верея не разполага с доста време да уреди тези въпроси, защото тази седмица е последната, в който клубовете би трябвало да дават финансовите си документи за издаване на лиценз за идващия сезон. Евентуалните евроучастници би трябвало да получат своите лицензи до края на месец май, а останалите участници от Първа и Втора лига – съвсем до края на юни.

За момента няма други клубове от Първа лига, които да са застрашени от отнемането на професионален статут. Такива обаче има във втората ни дивизия, като там случаите не са един или два.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР