Клошар е изтеглил част от преведените авансово пари за строежа

...
Клошар е изтеглил част от преведените авансово пари за строежа
Коментари Харесай

Bird: Клошар изтегли 18 милиона от Хемус и умря

Клошар е изтеглил част от преведените предплатено пари за градежа на автомагистрала Хемус, за които Бойко Рашков изясни, че са изтеглени в торби и чанти.

Малоимотният Красимир Димитров Митриков от монтанското село Златия е съумял да изтегли над 18 милиона лв. от парите за Лот 5 на Автомагистрала Хемус, след което умрял от COVID-19, оповестява Bird.bg.

Разследващият уебсайт оповестява, че за услугите на Миткриков му били обещани 20000 лева Други над 11 милиона са изтеглени от ММА боеца Георги Стефанов Шкендов от името на други две компании.

В схемата са употребявани общо 5 кухи компании и четирима пълномощника. Освен към този момент известните "Про Билдинг Груп " ООД и "Левента 90 ", в източването на милионите вземат участие компаниите Виндор Монтана ЕООД, Билдинг Конти Строй ЕООД и Рич Билдинг Строй ЕООД.

Едни и същи юристи са обслужвали вписванията за трите компании в Търговския указател. "Потърсени за коментар те ни обясниха, че получават комплекти с документи за регистриране от собствен клиент и ни насочиха към счетоводна къща, която има офиси в Лом и в София. Репортер на Зов Нюз се свърза със собственичката на счетоводната компания, само че тя не можа да си спомни кой е идвал с документите за регистрацията и прехвърлянето на компаниите – фантоми. "Не им желаеме персонални карти ", съобщи тя ", пишат още Bird.

Именно Красимир Митриков е прокурист на “Виндор Монтана”, който по адрес е бил регистриран в с. Златия, област Монтана. Той е изтеглил 18 618 077 лева и ги е предал на незнаен човек, в който са се концентрирали всички пари изтеглени на каса от Интернешънал Асет Банк. Според съседи на Митриков той е живял извънредно оскъдно и е умрял тази година от COVID-19. Преди това обаче се похвалил, че очаквал да му платят 20 000 лева

Другите две филми - Билдинг Конти Строй ЕООД и Рич Билдинг Строй ЕООД, са основани от Ярослав Стаматов Илиев от село Казичене.

Пълномощникът на двете компании, който е изтеглил общо 11 242 408 лева, е Георги Стефанов Шкендов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР