Клониран кон - първият по рода си, роден в Китай,

...
Клониран кон - първият по рода си, роден в Китай,
Коментари Харесай

Клониран кон се разходи в Пекин

Клониран кон - първият по рода си, роден в Китай, който се чака да открие нови благоприятни условия за бранша на конния спорт в страната, беше показан в Пекин, заяви Агенция Франс Прес.

Клонирането на спортни или расови коне към този момент се практикува в няколко страни от началото на 2000 година, изключително за генетично възстановяване.

Роденият през юни предходната година от сурогатна майка Чжуан Чжуан е основан в лабораторията " Синоджин " в Пекин с материали от Германия. Той е първият " топлокръвен " кон, роден в Китай и публично лицензиран от Китайската асоциация на конната промишленост.

Топлокръвен е публична подредба за породи леки коне с жив характер, съобщи Българска телеграфна агенция.

Клонирането може да помогне за понижаване на цената на развъждането и развъждането на коне. Производството на коне в Китай посредством клониране би трябвало да понижи зависимостта от скъпия импорт на коне и по този метод да улесни китайския конен спорт.

Първият в света клониран кон е роден в Италия през 2003 година

Китайските компании за клониране на животни реализираха забележителен прогрес, като към този момент са създадени технологии за овце, крави, свине, кучета и котки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР