Клонира модела на Фетхуллах Гюлен за паралелната държава Избра си Прокопиев,

...
Клонира модела на Фетхуллах Гюлен за паралелната държава
Избра си Прокопиев,
Коментари Харесай

Костов крие тъмното си минало, а Доган и Пеевски са враговете му

Клонира модела на Фетхуллах Гюлен за паралелната страна Избра си Прокопиев, Донев и Дончев, като ги помаза със златни активи Инсталира Цветан Василев в КТБ, с цел да я употребява като касичка Търсачката „ Google “ има алтернатива да поискаш да бъдеш пропуснат. Точно това направи някогашният министър председател и демиург на Прехода Иван Костов. Той се опита да скрие тъмното си минало под бездънен покров, а обществото да не помни по какъв начин разпродаде България за жълти стотинки. Командира на тъмния преход хариза настоящи заводи и фабрики, оценени на 30 милиарда лв. на определени персонално от него особи, написа "Монитор ".

При тази гигантска спекулация в хазната влязоха едвам 2 милиарда лв..
Малко след Нова година Костов гръмко разгласи, че се отдръпва от основания от него Център за разбори на рисковете към Нов български университет. Вместо обаче да се усамоти в Драгалевци и да си приказва с теменужките, той взе да раздава морални присъди. В петък се появи в „ Студио Банкер “ на едноимения уебсайт. „ Банкеръ “ е измежду най-големите бранители на банкера-беглец Цветан Василев, евентуално против обилно спонсорство. Там Костов персонално назова враговете си – Доган и Пеевски.


Разбира се, спазвайки модела на задкулисието - без да приведе нито едно доказателство.
Костов не можа да понесе обстоятелството, че Ахмед Доган трансформира Движение за права и свободи в съвременна, световна и демократична партия и България, с помощта на Движението, преодоля няколко рецесии. В същото време Костов се трансформира в разединител на дясното, а политическите му ГМО-проекти претърпяха цялостно крушение.

„ Разривът с Кос­тов пристигна, когато той трансформира Съюз на демократичните сили в властническа партия и когато даде път на "сините талибани " да извършат най-тъмната приватизация на прехода “, написа в разбора „ Трънливият път на Движение за права и свободи - 30 години сред свои и непознати “, оповестен тези дни на уеб страницата на Движението.

Депутатът Делян Пеевски също е бодил в очите на Командира.


От една страна поради разкритията на изданията на „ Телеграф медиа “ за подмолната роля на Костов в разграбването на България, а от друга – поради законодателната активност на депутата в Народно събрание и най-много поради поправките в Закона за банковата неплатежоспособност. С тях беше стопиран вторичният обир на активи на КТБ, които придворният кръг на БГ Мадоф се опитваше да задигне под носа на синдиците.

Костов клонира у нас модела на турския просветител Фетхуллах Гюлен за паралелната страна, която основава посредством компании, банки, НПО-та и несъмнено, частен съд, ръководен от ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов. Тази паралелна власт, получена като комбинация от политическа и финансова мощност, продължава и до през днешния ден, макар че Костов ни се показва като „ усамотен лаборант “.

Особена роля в този модел той отреди на основаването на новите лице. Всички те под една или друга форма получиха от него златни активи с детайли на монопол. На Иво Прокопиев подари каолина и кварцовия пясък, на Сашо Дончев – газовото на кранче, на Огнян Донев – медикаментите. За да приключи парадигмата, на Костов му трябваше банка и той конфигурира Цветан Василев за банкер.


Паралелната страна не можеше да съществува без сянката на Държавна сигурност и алената номенклатура. Самият Костов се оказа, че е с червени корени, артикул на две лаборатории на Българска комунистическа партия, а духовните му татковци са от Държавна сигурност и комунистическото военно разузнаване - Разузнавателно управление на Министерството на нар.

Скокът му във властта е персонално дирижиран от починалия министър председател Андрей Луканов (виж карето). Затова Костов реанимира тоталитарните секрети служби и постави на комфортни столове шефове от времето на соца, какъвто е Сашо Дончев, и Агнешкия крал Никола Николов.

Бащата и майката на Прокопиев се оказаха чиновници от Управление безопасност и охрана (Пето управление н на Държавна сигурност. Баща му като зам.-директор на ловното стопанство „ Воден “ до Разград е стоял до дясното рамо на диктатора Живков.

Бащата на Огнян Донев пък е бил конфиденциален помощник (агент) на Първо главно управление (на ДС) на Държавна сигурност (външнополитическото разузнаване на режима). Преди Десети ноември Донев-старши е шпионирал сегашните ни сътрудници от Европейски Съюз – Австрия и Федерална Република Германия. Затова при ръководството на кабинета „ Костов “ бяха назначени на държавни позиции безброй сътрудници на Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар, като върховете бяха в митниците и във Външно министерство.

Сгромолясването на пирамидата КТБ разруши на пух и прахуляк една от най-наглите тези на задкулисието - че трезорът е бил банка на Движение за права и свободи. Напротив,

КТБ се оказа перлата в короната на Костовата партия ДСБ и персонална касичка на фамилията му. Фамилията е имала 700 бона баровски депозити с лихви като във финансова пирамида. Освен 155 849 лв. на Костов, влог от 212 814 лв. е имал и починалият му татко Йордан Генков.

Двете дъщери на Костов също са имали шестцифрени депозити в тази банка – Мина 213 202, а Яна – 115 343 лева На 2 септември 2013 година „ Аторна “ ЕООД, което е еднолична благосъстоятелност на Мина Костова, е сключила контракт за консултантски услуги с една от знаковите компании от обкръжението на Цветан Василев “Афлик България “ като обилно е получила 270 000 лв.. Това прави по 30 000 лв. на месец.

Съпругата Елена Костова съумява да си избави 230 000 лв. от КТБ по подозрителен метод, а най-после се пробва да си прибере и влог от 8 бона.
КТБ беше главен настойник на Костовата фондация „ Демокрация “, обилно я финансираше, а Цветан Василев даже й даде офис в постройка до трезора. В пирамидата ДСБ е имала два влога за 2,4 млн. лв..

Освен този баровски депозит групировката на Костов е имала и различен влог с регулярна рента, в който е кътала 1 367 794 лв.. ДСБ е имала два заема, общо за 175 000 лв., които е погасила. Василев е уредил с заем фамилните другари на Костови Мая и Христо Кирчеви. Тази фамилия също играеше ролята на касичка на Командира (виж карето).

Кирчева дружно с Елена Костова беше измежду създателите на фондация „ Бъдеще за България “, в която предприемачи вършиха великодушни дарения, с цел да получат публични поръчки. Сред донорите постоянно се отчиташе и „ Отворено общество “ на финансовия търгаш Джордж Сорос.

Костов пред „ Студио Банкеръ” се пробва да внуши по какъв начин „ българското общество още не е узряло да схване комплицираната тъкан на демокрацията “. Само че при неговото ръководство демокрацията беше залята с отровата на политическата корупция, авторитаризма, другарските кръгове и братовчедите във властта.

Костов сътвори порочната система на задкулисието, която освен че ограби българите, само че се опита да им открадне и гражданското общество. Народът обаче разбра тази мимикрия и го изхвърли от властта, а политическите му планове, които се радваха на поддръжката на 2,2 млн. гласоподаватели, в този момент се сведоха до един стадион.


Отгледан е в 2 лаборатории на Българска комунистическа партия

Костов е артикул на две лаборатории на Българска комунистическа партия. През 80-те години на предишния век е теоретичен съветник и взе участие в създаването на прогнозите за развиването на националния икономически комплекс за потребностите на Държавната планова комисия и и Министерския съвет. Там е притеглен от проф. Иван Илиев в тогавашната лаборатория, а след това Научно-изследователски институт по прогнозиране на социално-икономическото развиване на страната.

Проф. Илиев заема редица висши научни, административни и политически постове. Бил е консултант на двама министър председатели, стопански асистент на Живков, вицепремиер и ръководител на Държавния планов комитет. Той е придвижвал и оперативната подготовка по превръщането на България в 16-та руска република. Слава богу този план не се осъществя.

Впоследствие Костов е притеглен като съветник в група, ръководена от акад. Мако Даков, който по това време е ръководител на Комитета по горите и горската индустрия и член на |ЦК на Българска комунистическа партия. Петър Берон свидетелства, че персонално Андрей Луканов идва при него през 1990 година и му споделя „ дай да го създадем (Иван Костов – бел. ред) министър”. И Костов няколко месеца по-късно влиза в държавното управление на Попов.

Още по-известна е фразата на Луканов, когато слиза от властта през 1990 г: „ Заклел съм Костов и Пушкаров да продължат моето дело.” Навремето Бай Тошо пита Кеворк Кеворкян: “Костов ли ще вършат в този момент министър председател? “ Кеворкян остава като гръмнат от тази имитация на някогашния първи.

Накрая Костов събира цялата информация от двете лаборатории и се пробва да я продаде на тогавашния водач на Съюз на демократичните сили доктор Желю Желев, който общително му отхвърля.

Кирчеви – персоналните банкери

Семейството на Мая и Георги Кирчеви е едно от най-приближените на Костови. Те играят ролята на персоналните банкери на Командира. Фирмата им „ Хрисома “ се забърква в серия кавги, като най-големият е с рухналата постройка на „ Алабин “ 39.

“Хрисома “ се оказа, че е един от най-големите длъжници на КТБ. През 2004 година сдружението е патило два заема на обща стойност 1 670 000 евро. Задълженията още не са погасени. „ Хрисома “ също се регистрира с дарения за „ Бъдеще за България “.

Точно 13 години след трагичната гибел на двете млади девойки под руините на срутилата постройка на ул. „ Алабин “ 39 в София отговорни няма. Очаквано през есента на 2019 година съдът оправда касичката на Костов - Георги Кирчев. Именно неговата компания „ Хрисома “ стопанисваше зданието - монумент на културата в сърцето на София. Жертвите на постройката палач – Деница Ченишева и Петрина Христова, в случай че бяха живи в този момент щяха да са надлежно на 39 година и 37 година - дами в разцвета на силите си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР