Клонът на Световния фонд за дивата природа (WWF) в Германия

...
Клонът на Световния фонд за дивата природа (WWF) в Германия
Коментари Харесай

Природозащитници натискат Меркел да спре строителството на Северен поток-2

Клонът на Световния фонд за дивата природа (WWF) в Германия и немският Съюз за запазване на природата настояха водещите немски политици да прекратят строителството на газопровода " Северен поток-2 ".

Това се показва в писмо, изпратено от природозащитниците до немския канцлер Ангела Меркел, ръководителя на Християнсоциалния съюз (ХСС) Хорст Зеехофер и водача на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц, оповестяват немски медии.

 Дания гони от териториалните си води
Дания гони от териториалните си води " Северен поток 2 " със закон

Дания е в геополитически спор, защото съветският " Газпром " и европейските му сътрудници се пробват да го построят

Според природозащитниците " Северен поток-2 " съставлява климатично-политическа невъзможност, която заплашва уязвимата екосистема на Балтийско море и вбива чеп сред солидарността и доверието в границите на Европейския съюз ".

Авторите на писмото са поискали от политиците не просто да се дистанцират от " Северен поток - 2 ", само че също по този начин да положат всички старания за провеждането на " самостоятелна и сериозна инспекция процедурата за одобряването " на плана на газопровода. Същевременно те са подготвени да се борят в съда за закриването на плана.

 Полша вижда съдбовни последствия за Украйна от
Полша вижда съдбовни последствия за Украйна от " Северен поток-2 "

Това предизвести новият полски министър председател

Междувременно управляващите в Берлин разясниха, че считат за значим контрола върху последствията от реализацията на плана " Северен поток - 2 ", в това число и за Украйна. По думите на представителя на немското държавно управление Щефен Зайберт, че за Германия постоянно е било значимо ползите на Украйна да не бъдат накърнявани от плана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР