Клипове в телефона на загиналия на 11 ноември след удар

...
Клипове в телефона на загиналия на 11 ноември след удар
Коментари Харесай

Подсъдимият за смъртта на 2 момчета сниман да шофира с краката през прозореца

Клипове в телефона на починалия на 11 ноември след удар в дърво край пловдивското село Кадиево Тодор Бараков (на 16 г.) демонстрират, че лидерът Петър Маринашки е имал обичая да кара рисково. На едното видео се вижда по какъв начин той ръководи БМВ-то си с краката през прозореца, а на другото – че взе участие в гонка с аудитория.

Това описа пред Пловдивския апелативен съд бащата на момчето, който също се споделя Тодор Бараков. При злокобната злополука преди близо 2 години почина и друго момче - 17-годишният Виктор Василев. На първа инстанция Маринашки получи 5 години затвор и 8 години без брошура и в този момент апелира присъдата си пред апелативните магистрати.

На съдбовната дата 21-годишният в този момент Петър Маринашки потегля с колата си от Стамболийски за Пловдив, като с него са приятелите му Тодор Бараков, Виктор Василев, Георги Недялков и Николай Лисков. Спират за малко на бензиностанция и когато потеглят още веднъж, Маринашки се обръща за малко към задната седалка, губи надзор над автомобила и се блъска в крайпътно дърво. Тодор Бараков и Виктор Василев умират на място, другите 2 момчета се разминават с контузии. Самия Маринашки излиза от колата и се пробва да помогне на приятелите си.

Окръжният съд в Пловдив одобри, че той е карал дрогиран. Маринашки отхвърля, твърди, че незабавно след катастрофатта един от изпратените на мястото служители на реда го почерпил с цигара, в която не се знаело какво има. Първата инстанция отхвърли тази версия. Направеният на лидера полеви тест е негативен, само че след това му е взета кръвна проба, която реагира позитивно на марихуана. Кръвното проучване е направено по сигнал, че вечерта преди злополуката Маринашки е пушил марихуана.

Днес отбраната на лидера изиска спомагателна токсикологична експертиза, както и разпит на поемните лица и информация от Районното в Стамболийски дали там има арестните пространства. Идеята е, че Маринашки може да е пушил марихуана след удара, тъй като е бил 4 часа на местопроизшествието, без никой да го охранява, а след това бил закаран в ръководството на Министерство на вътрешните работи в Стамболийски, където няма арест, и може да е взел дрогата и там. „ Трябва се обясни и дали някой му носил храна и питиета и какви “, съобщи юрист Йордан Давчев. Другият бранител на Маринашки – юрист Райко Илиев, настоя и за спомагателна автотехническа експертиза, тъй като в задната дясна гума на колата имало железен предмет, което не е регистрирано от първата инстанция.

Двете експертизи бяха позволени от Апелативния съд, ще бъдат разпитани и служителите на реда, изпратени на местопроизшествието. Следващото съвещание е планувано за 8 декември.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР