Клипът на Андреа на гроба на Вазов е безобразие! Това

...
Клипът на Андреа на гроба на Вазов е безобразие! Това
Коментари Харесай

Теодора Димова: Клипът на Андреа на гроба на Вазов е безобразие!  

Клипът на Андреа на гроба на Вазов е безсрамие! Това сподели известната писателка Теодора Димова. Авторката на нашумелия разказ " Майките " преди дни стана притежател на националната литературна премия " Иван Вазов ".

" Честно да ви кажа, не съм гледала клипа на Андреа, само че знам защо става дума ", посочи писателката. Най-малката щерка на класика Димитър Димов обаче не скри мнението си за " акцията " на фолкпевицата, която към този момент провокира цунами от гневни мнения в обществените мрежи.

" Не считам, че на този клип трябваше да се обръща такова внимание. По този метод му се придава стойност, каквато той няма ", споделя писателката. " Такива безобразия като клипа на Андреа би трябвало да се отминават, тъй като акцентирането на медиите върху тях не води до позитивни неща ", добавя Димова.

В словото си при връчването на авторитетното литературно отличие на името на Патриарха на българската литература в Сопот Димова посочи, че в последно време доста светини от родния мавзолей са поругани. В речта си наследницата на създателя на " Тютюн " не показва съответните имена на бележитите ни сънародници, станали съгласно нея обект на подбив през последните години. Теодора Димова разясни, че това не се постанова, " тъй като у нас безусловно всеки човек е подложен на оскърбление ".

" На всеки може да се присмеем, всеки можем да обидим, изключително в случай че това е анонимно ", споделя с мъка една от най-награждаваните бг белетристки. Това съгласно нея се дължало " на влошените публични връзки в последно време у нас ". И акцентира, че отношението към Дядо Вазов след измененията в действителност претърпя сериозна смяна. От класик с сан на Патриарх на българската литература, той " прескочи " в жълтите летописи на първите таблоидни издания след измененията.

През към този момент далечната 1993-а прочут таблоид посвещава материал на... сърцето на Иван Вазов. То и до момента се пази в стъкленица в къщата музей на писателя. В публикацията се споделя, че сърцето на класика било прекомерно огромно и най-пикантното - че " продължавало да пораства " в стъкленицата. Легендата е подкрепена с " мнението " на някогашен чиновник в къщата музей, който, несъмнено, не дава рационално пояснение на " феномена ".

В началото на милениума в сп. " Театър " и пловдивското списание " Страница " е оповестена пиесата " Вазов в редицата на Фибоначи " от четирима български създатели, създатели на групата за " културен тероризъм " " Рамбо 13 ". За първи път пародията е показана онлайн през 2005 година в известно столично артателие и провокира бурния екстаз на публиката.

На финала на скандалната творба, която нито един български спектакъл не се осмелява да сложи и до момента, се появява мажоретка в трико, която се катери по стълб с националния трикольор. След близо две десетилетия Андреа се е присетила за този прийом, възмутил преди време до дън-душа литературните пуритани и квази патриотите, предава " България през днешния ден ".

Самата певица не открива нищо неоправдателно във видеото до " безконечния дом " на Иван Вазов, в който тя извършва кавър на прочут сръбски шлагер. Бившата обичана на Кубрат Пулев разясни, че за нея това е дан на почитание към класика, който е бил влюбен в нейната прабаба. Тя, бабата на Андреа, била известна столична хубавица, оперетна певица, замествала в постановки примата Мими Балканска. Дядо Вазов бил удивен от нейната визия и гений и й подарявал червени рози. Андреа сега написа книга за своята прабаба, за баба си, дългогодишна режисьорка в Народния спектакъл, и за себе си, тяхната почтена по думите й потомка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР