Клипът е заснет от кораб в залива Глейшър и публикувани

...
Клипът е заснет от кораб в залива Глейшър и публикувани
Коментари Харесай

Удивителни кадри на летяща чиния, преминаваща над водата в залив в Аляска, се появиха в мрежата

Клипът е сниман от транспортен съд в залива Глейшър и оповестени във фейсбук страницата на Национален парк Глейшър Бей. Вижда се по какъв начин огромна сива маса „ прелита “ над водата на фона на заснежените планини.

Всъщност това е остров, който наподобява като че ли се носи във въздуха поради оптична заблуда. Това е явлението „ Фата Моргана “, а летящата паница е Лоун Айлънд (Самотния остров), оповестява Daily Mail, представен от БЛИЦ.

„ Виждали ли сте в миналото този мираж в Глейшър Бей? Фата Моргана е мираж, който се вижда в тясна линия от земния небосвод. Островите в залива могат да се трансфорат в НЛО или в Летящия Холандец с малко въображение и щипка готина просвета “, написаха от управата на парка в обществената мрежа.

Моргана е магьосницата от легендите за крал Артур, а Фата Моргана е израз на концепцията, че миражите са основани с магия, с цел да примамят моряците към гибелта.

Този феномен основава мираж, когато слънцето нагрее атмосферата над земята или морето. Когато пласт топъл въздух стои върху пласт леден въздух, се основава увеличителен резултат и светлината се пречупва, до момента в който минава през пролуките във въздушните течения.

Това кара обектите да наподобяват като че ли левитират във въздуха, защото светлината влиза в човешкото око от горната страна, вместо начело. Ние не можем да засечем пречупването на светлината.

Кадрите от Глейшър Бей впечатлиха потребителите на обществената мрежа, въпреки че някои допуснаха, че видеото е подправено или смешка.



„ Не си губим времето да сътворяваме подправени фрагменти от нашия парк, които да споделяме. Истински са и всеки на кораба на този ден може да свидетелства за това. Наслаждавайте се на страхотния естествен феномен “, дадоха отговор чиновниците от парка.

От там напомнят, че Фата Моргана е същинско събитие и най-вероятно то е въодушевило разказите за „ Летящия холандец “, където моряците виждали летящ транспортен съд да се носи тъкмо над повърхността на водата.

Според морските митове „ Летящият холандец “ е нереален транспортен съд, предвещаващ гибел и несгоди, в случай че бъде видян на хоризонта.

Всеки, който види Фата Моргана, остава изумен. През юни в Кипър локалните хора снимаха три круизни кораба да „ левитират “ на брега до Лимасол.

По-рано тази година феноменът беше видян на три места във Англия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР