Клиниката по педиатрия в МБАЛ “Света Анна - Варна се

...
Клиниката по педиатрия в МБАЛ “Света Анна - Варна се
Коментари Харесай

Клиниката по педиатрия в МБАЛ “Света Анна - Варна” се завърна в обновен и освежен дом

Клиниката по педиатрия в МБАЛ “Света Анна - Варна ” се завърна в освежен и обновен дом - в Блок 3 на болничния комплекс (с вход откъм ул. “Селиолу ”).

КОВИД рестриктивните мерки постановиха пребазирането на бранша за лекуване на най-малките пациенти в Оперативния блок, където споделяха пространство с Отделението по детска хирургия. В навечерието на Рождество Христово екипът на доктор Ваня Колева към този момент обгрижва пациентите си в напълно освежена и актуализирана с поддръжката на благодетеля ”Интерком Груп ” ООД среда.

По волята на донора новата манипулационна, като се изключи че е пребоядисана, дружно с приемния кабинет и стаята на дежурния личен състав, е с вградени шкафове и плъзгаща врата. Осигурена е и манипулационна количка. Монтиран е окачен таван с осветяване и умивалници. Модерен и оборудван с вградени шкафове и мивка е и приемно-консултативният кабинет. Благодарение на донорите клиниката разполага и с два нови профилирани хладилника за предпазване на лекарства и консумативи. Обособена е стая за дежурния личен състав. Налице е дрешник за чисто долни дрехи на пациентите. Доставени са 25 комплекта ново спално долни дрехи, 30 възглавници и 25 олекотени завивки за дребните пациенти. Дарението е на стойност над 20 000 лв., заяви оперативният шеф на „ Интерком Груп “ господин Станислав Георгиев.

„ През клиниката минават сред 80 и 100 дребни пациенти на месец и за нас е извънредно значимо те да се усещат добре по време на престоя си при нас “, сподели доктор Колева, шеф на клиниката. „ Затова, дружно с донорите, се постарахме да създадем конюнктура, близка до домашната, с цел да понижим напрежението както при децата, по този начин и при родителите. Всяка от стаите е с дрешник, долап, тв приемник, личен хигиеничен възел “, добави тя. В Клиниката по педиатрия работят 10 лекари, 5 медицински сестри и 5 санитари.

Екипът на Клиниката по педиатрия връчи признателен адрес на донорите от „ Интерком Груп “ и пожела на всички присъстващи, измежду които изпълнителният шеф на МБАЛ „ Сухопътни войски. Анна “ доктор Красимир Петров и началникът на Отделението по детска хирургия доктор Румен Христо здраве и благополучие в навечерието на Рождество, а на дребните пациенти – бързо възобновяване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР