Клиничното състояние на словашкия премиер Роберт Фицо, който беше убит

...
Клиничното състояние на словашкия премиер Роберт Фицо, който беше убит
Коментари Харесай

Клиничното състояние на Фицо се подобрява

Клиничното положение на словашкия министър председател Роберт Фицо, който беше погубен на 15 май, се усъвършенства. След здравната консултация управлението на болничното заведение " Рузвелт " в град Банска Бистрица (Централна Словакия), в която беше отведен политикът, заяви това на страницата си във Facebook.

" След извършената през днешния ден консултация [можем да съобщим], че клиничното му положение се усъвършенства, той беседва [с лекарите], а индикаторите, показващи възпалителни [процеси], последователно понижават “, се споделя в документа.

От управлението на болничното заведение означиха, че министър председателят ще продължи да се лекува в това лечебно заведение. Лекарите ще дават на обществеността спомагателна информация за здравето на Фицо във вторник.

Фицо е в болница " Рузвелт " в Банска Бистрица от шест дни. Откаран е в реанимация. Според изказвания на лекари и най-близки сътрудници на премиера, прехвърлянето му за лекуване в Братислава ще стане допустимо не по-рано от " след няколко дни или седмици " и единствено в случай че процесът на възобновяване на политика се форсира.

Междувременно словашките медии, цитирайки формалния представител на Генералната прокуратура на републиката Зузана Дробова, оповестиха, че съдът е решил да арестува нападателя, заплашил с ликвидиране министъра на вътрешните работи Матус Шутай-Ешток, и двама депутати от Националния съвет (парламента) на Словакия. Освен това полицията проверява над 50 случая на утвърждение в обществените мрежи за покушението против Фицо. Авторите на тези известия могат да бъдат обект на наказателно гонене.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР