Клинични изпитвания на медикамента на „Пфайзер” за лечение на коронавирус

...
Клинични изпитвания на медикамента на „Пфайзер” за лечение на коронавирус
Коментари Харесай

20 души са се лекували с хапче срещу COVID-19 у нас

Клинични изпитвания на медикамента на „ Пфайзер” за лекуване на ковид е имало у нас през декември при пациенти с риск от тежко протичане на COVID-19. Изпитванията са станали в болница „ Св. Пантелеймон” в Пловдив, където са се лекували към 20 души.

Има доста добър резултат от хапчето във връзка с болните от Коронавирус, съобщи за bTV началникът на Коронавирус отделението, пулмологът доктор Атанас Парев.

Той добави, че лекуването към този момент не е пробно, тъй като е позволено за приложимост в Съединени американски щати и в Европа, само че към момента е пробно за хората, които са контактни на заболели.

Сега хапчето се дава на хора, които са контактни на болен. Те нямат признаци, здрави са и в случай че в първите 4 денонощия от контакта стартират да пият тези хапчета, имат действителния късмет да не се разболеят, изясни доктор Парев.

Страничните резултати са доста малко - нормално мъка в устата, може да има леко главоболие, гастроинтестинални резултати, по тази причина се предлага след нахранване да се пият, изясни началникът на Коронавирус отделението.

Той разясни, че болните пият 5 дни хапчето, а контактните 10 дни, тъй като толкоз е инкубационният интервал.

В момента има трима доброволци, които пият от таблетките, и се усещат доста добре, никой не се е разболял от тях, добави доктор Парев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР