Клинът със солена вода, застрашаващ питейната вода в Ню Орлиънс,

...
Клинът със солена вода, застрашаващ питейната вода в Ню Орлиънс,
Коментари Харесай

Голяма част от водата на Ню Орлиънс може да бъде пощадена от соленоводния клин, казват служители

Клинът със солена вода, грозящ питейната вода в Ню Орлиънс, се забави с няколко седмици в прехода си нагоре по течението на река Мисисипи с помощта на по-добрите от прогнозите речни потоци предишния месец, оповестиха чиновници в Луизиана в четвъртък.

Поради това закъснение огромните приемници за филтриране на вода към Ню Орлиънс – в това число приемът на Каролтън, който обслужва по-голямата част от града – може да не претърпят наводнение със солена вода до края на ноември, в случай че въобще се случи.

Прогнозата на Инженерния корпус на армията на Съединени американски щати в този момент чака солената вода да доближи до по-малкия банкет на вода в Алжир в Ню Орлиънс към 23 ноември, а приемът на Гретна към 26 ноември. Гретна е последният банкет, който армейският корпус включва в своята прогноза.

„ Понастоящем, посредством нашата разширена прогноза до месец ноември, виждаме капацитет за липса на хлоридни въздействия, засягащи оборудванията за филтриране на вода в Уест Джеферсън, Каролтън и Източен Джеферсън “, сподели полковник Кълън Джоунс, пълководец на офиса на Корпуса в Ню Орлиънс, в конференция в четвъртък.

Джоунс назова това „ консервативна “ прогноза, която допуска малко или никакъв дъжд през октомври и ноември.

Соленоводният чеп остава южно от Belle Chasse от 24 септември, когато Корпусът стартира да уголемява подводния предел.

„ Постигаме огромен прогрес “ във връзка с подводния предел, сподели Джоунс, отбелязвайки, че разширението сега е приключено на 62% и че Корпусът се стреми да го направи до 12 октомври. „ Изпреварваме графика “.

„ Тази обновена прогноза явно е облекчение за всички нас “, сподели Колин Арнолд, шеф на вътрешната сигурност и готовността за изключителни обстановки за град Ню Орлиънс. „ Но нашата работа в ръководството на изключителни обстановки е да помогнем да се подготвим за най-лошото. “

Миналата седмица чиновници на Ню Орлиънс оповестиха, че ще е нужен водопровод на стойност милиони долари за снабдяване на прясна вода от горното течение, с цел да не позволява солена вода в пречиствателните уреди на града. Докато изпълнителите към този момент са подготвени за построяването на краткотрайния водопровод, Рон Спунър, краткотраен общоприет шеф на Съвета за канализация и водоснабдяване на Ню Орлиънс, сподели, че въздържат елементи от проекта, с цел да проучат по-трайни решения.

Шлеп разтоварва товара си със сладка вода в Порт Сулфур, Луизиана - Джулиан Киньонес/CNN Шлеп разтоварва товара си със сладка вода в Порт Сълфър, Луизиана - Джулиан Киньонес/CNN Хулиан Киньонес/CNN

„ Възнамеряваме да продължим курса, до момента в който обстановката не бъде изцяло позволена “, сподели Спунър. „ Искаме да сме ясни, никакви проекти не се анулират, а в действителност е тъкмо противоположното. Това ни дава време за повече обмисляне. “

Jefferson Parish планираше да построи 15 благи еластичен водопровод нагоре по реката, с цел да черпи прясна вода. Сега възнамеряват да построят към половината от това, сподели президентът на енорията Синтия Лий Шенг, частично с цел да го тестват.

Така че в „ доста, доста най-лошия сюжет не сме хванати неподготвени “, сподели Шенг. „ И това е позицията и още веднъж с ръководството на изключителни обстановки и с нашия екип желаеме да се обърнем толкоз, колкото настоящата информация ни разрешава да го създадем. “

По време на позвъняване в Zoom по-рано в четвъртък Анна Нгуен, чиновник по вътрешната сигурност и готовността за изключителни обстановки в Ню Орлиънс, сподели на притежателите на компании и жителите да имат проект за деяние в изключителни обстановки, в случай че солена вода попадне в питейната вода на града, само че ги увери, че наводнението не е неизбежно.

„ Тук съм, с цел да подсигурявам, че това към момента не е нещо, за което би трябвало да се тревожите. Веднага щом преценим, че би трябвало да се тревожите за това, ще ви уведомим. “ сподели Нгуен. " Не би трябвало да се притесняваш. Това не е моментът за суматоха.

Нгуен също означи, че притежателите на компании не са помолени да купуват машини за противоположна осмоза с пречистване на сол сега.

„ Ние не молим хората да купуват машини за противоположна осмоза. Чувстваме се в действителност уверени в проекта, който екипът на NOLA Ready сформира, с цел да сме сигурни, че това не е нещо, което би трябвало да обмисляте “, сподели Нгуен.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР