Климатологът проф. Георги Рачев разкри, че днес ще е студено,

...
Климатологът проф. Георги Рачев разкри, че днес ще е студено,
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Температури до 20 градуса на 8 март

Климатологът проф. Георги Рачев разкри, че през днешния ден ще е студено, само че от на следващия ден времето стартира да се оправя.

" В момента на Шипка е 0 градуса, а на обяд ще стане към 4-5. В годините обратно е имало вихрушка, когато е било минус 15 градуса. Може би през днешния ден е последният леден ден. От на следващия ден постепенно ще се затопля, от неделя към този момент със слънце, а на 8 март чакаме едно доста хубаво време. Тогава температурите ще доближат 15-18 градуса. Защо не и 20 ", сподели той в обичайна си графа в БТВ.

" Петък, събота и неделя в София ще бъде относително облачно, с малко повече слънце в неделя. Валежи може да има през днешния ден и евентуално на следващия ден. Пътищата ще са мокри и влажни, карайте деликатно.

На Боровец на 1300 метра е относително топло. Ще има сняг и дъжд до неделя. По пистите над 1500 метра условия за ски спорт ще са чудесни.

В Пловдив на 8 март прогнозата е температурите да са 19 градуса. Иначе там през днешния ден ще бъде най-студеният от тези 5-6 дни, за които приказваме. 

В Бургас на 8 март се чакат температури към 18 градуса. Морето към този момент е изстинало, това е един от най-хладните му интервали.

В Русе още от на следващия ден слънцето стартира да си проправя път, а на дамския празник ще стигнат до 17.

В Габрово от на следващия ден слънцето стартира да се демонстрира. Днес в случай че прикапе нещо ще е наслада, тъй като има потребност да повали.

В Плевен през днешния ден ще е 7 градуса, а в средата на идната седмица ще доближат до 17 градуса температурите ", приключи той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР