Климатиците на LG охлаждат при спазване на важно условие –

...
Коментари Харесай

Три отговора на три горещи въпроса: LG климатици 2022


Климатиците на LG охлаждат при съблюдаване на значимо изискване – да работят безшумно и едвам доловимо
(снимка: LG)

Големите провокации на новото време са оттатък властта на обособения човек – само че основателите на нови технологии вършат всичко допустимо за справяне с компликациите в нескончаемата и напълно самостоятелна борба с ежедневните проблеми. Как да оцеляваме в изискванията на изменящия се климат? Ка к да избегнем хватката на повишаващите се цени на силата? А можем ли да се спасим от замърсяването, което ни трови отвред?

Новите, дебютирали на пазара в последните два месеца, дават отговор по едно и също време на трите горещи въпроса.

20 000 вдишвания дневно

Въздухът не е просто транспарантното нещо, което ни заобикаля. Човек прави приблизително 20 000 вдишвания дневно, тъй че въздухът в действителност е това, което влиза в нас 20 000 пъти дневно. Когато в него има прахуляк, дребните частички се отсрочват в дробовете и ги задръстват. Най-малките могат да преминат в кръвния поток и да доближат мозъка. Нови изследвания сочат, че ултрафините прахови частици могат даже да преминат през плацентата от майката към бебето.

Климатиците на LG имат филтри, които улавят праха и дребните частици с размер под 1 микрон
(снимка: LG)

Климатиците на LG са по своята същина и въздухопречистватели. Това значи, че когато човек обезпечава термалния комфорт в дома си с някой модел от актуалната година, няма потребност да купува и свободно изравен въздухопречиствател за всяко помещение. Всички нови LG климатици са с филтър, улавящ праха, а множеството имат и ултрафин филтър, който стопира летежа на частиците с размер под 1 микрометър. Това са частици, по-малки от прецизния „ стандарт ” PM 2.5 на СЗО! Естествено, с помощта на сходна безкомпромисна дестилация се улавят и алергенните частици във въздуха (полени, плесени и др).

Ултравиолетовата обработка е друго огромно достолепие на новите климатици на LG от „ годишна продукция 2022 ”. UV лъчението унищожава нездравословните микроорганизми. Тестовете на TUV демонстрират, че вградената UV лампа унищожава 99,99% от бактериите, които са постоянно срещани в обитаемите ни пространства и предизвикват възпаления на гърлото, очите, дробовете (Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis и Klebsiella pneumoniae).

LG климатиците обезпечават температурен комфорт при оптималната енергийна успеваемост
(снимка: LG)

Факт е, че UV дезинфекцията е позната от дълго време, а пандемията даде публичност на съществуването на този способ. Ала вграждането му в климатичната система е умен ход за улеснение и деловитост. За съпоставяне, използването на независима UV лампа за стерилизация е неловко и рисково: изисква в помещението да няма хора, да се управлява времето ѝ на работа и, в последна сметка, при нехайство носи риск от изгаряне.

Оцеляване в свят на климатични промени

Че климатът на Земята се трансформира – видно е за всички ни. И въпреки че някои чакат, че това ще значи по-топла и по-мека зима, в действителност изменението на климата се демонстрира по различен метод – посредством климатични екстреми. По-възрастните хора споделят, че не помнят да е имало засушавания и жеги като тези в последните години.

В летния задух от ден на ден хора се обръщат към актуалната технология на климатизацията – изключително родителите с дребни деца и по-възрастните, за чието здраве горещините са рискови. Климатиците разрешават да запазим жилищата си хладни без помрачаване, т.е. запазвайки насладата от изобилната дневна светлина.

Благодарение на технологията с двоен инвертор, вибрациите се компенсират взаимно и работата на климатика съвсем не се усеща
(снимка: LG)

Новите модели на LG обезпечават охлаждането при съблюдаване на значимо изискване – да работят безшумно и едвам доловимо. Това е допустимо с помощта на технологията на двойния инвертор. LG я назовава „ Dualcool ”. При нея работното натоварване на компресора се разпределя сред два роторни механизма. Те са синхронизирани между тях на 180 градуса, т.е. по този начин, че вибрациите се компенсират взаимно и работата на климатика съвсем не се усеща.

Растящи цени на силата

Пак с помощта на двойния инвертор, новите модели на LG обезпечават температурен комфорт при оптималната енергийна успеваемост. Различните данни сочат, че технологията на двойния инвертор може да понижи сметките за употребяваната електрическа енергия с към 30% спрямо „ елементарен ” инверторен климатик. Това е основна облага в изискванията на непрекъснато растящите цени на горивата и електрическата енергия.

Климатиците на LG могат да се ръководят отдалечено от смарт телефон с приложение LG ThinQ
(снимка: LG)

Някои от моделите даже демонстрират на екрана си настоящата консумация на електрическа енергия. Доста скъпо е за потребителя да може да види, че – да вземем за пример – неговото помещение се отоплява с 600 вата, до момента в който при различен тип отоплително тяло същият комфорт би се постигнал с към 2000 вата.

Дълготрайност и отдалечен надзор

Климатичните системи с двоен инвертор имат и друго преимущество – всекидневно по-голяма дълготрайност на живота. Така е, тъй като натоварването се разпределя сред двата компресора. Подобна специфичност разрешава на LG да даде за своите нови модели от 2022 година смелата гаранция от 10 години.

Възможността за дистанционно управление, присъща за актуалния интелигентен дом, е осъществена посредством приложението LG ThinQ. От своя смарт телефон потребителят може да включи или изключи климатиците, когато е надалеч от вкъщи си, или, да вземем за пример, да настрои температурата, преди да се прибере вкъщи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР