Климатикът в колата е залог за комфортно пътуване в жегата.

...
Климатикът в колата е залог за комфортно пътуване в жегата.
Коментари Харесай

Грешката, която всички шофьори допускат с климатика през лятото

Климатикът в колата е залог за удобно пътешестване в жегата. Но за жалост той постоянно се скапва и не всеки автомобил разполага с него. 

Но даже и водачите, които могат да разчитат на климатик в жегите, постоянно позволяват една груба неточност при неговата приложимост.
 Как да се пазиш от инфекции през лятото Как да се пазиш от инфекции през лятото
По подигравка на ориста външните температури се покачват, желаеме да отидем на отмора или към този момент имаме такава - и внезапно би трябвало да легнем...

Най-важното е да знаете по какъв начин да го употребявате освен, с цел да ви служи дълго, само че и с цел да ви обезпечи нужния комфорт по време на пътешестване. 

В жегата още с качването в автомобила нормално включваме охладителната система на цялостна мощ. Поради температурната разлика на открито и в купето, елементарно можете да настинете. Това води и до бързо повреждане на климатика.

Какво би трябвало да създадем в тази ситуация?

Отворете вратите на автомобила, включете мотора и климатика (задайте температура - 21-22 градуса, не е нужно да го настройвате на по-ниска температура), отворете всички прозорци и напуснете купето.
Изчакайте най-малко няколко минути. Оставете купето да се проветри малко.

 5 неточности, които всички водачи позволяват и унищожават колите си 5 неточности, които всички водачи позволяват и унищожават колите си
Haдeжднocттa нa aвтoмoбилa зaвиcи нe caмo oт пpaвилнитe инжeнepни peшeния и виcoĸoĸaчecтвeнoтo пpoизвoдcтвo, нo и oт пoвeдeниeтo нa вoд...

След това потеглете с колата като оставите прозорците отворени. По-добре е те да са леко отворени диагонално: начело на лидера и откъм гърба вдясно. Ако колата разполага с люк, използвайте и него.
Насочете въздушния поток от дефлекторите настрана. Важно е той да не е ориентиран непосредствено към вас.
Ако на открито е горещо, в купето не би трябвало да се усеща мраз. Смята се, че оптималната температурна разлика, която тялото може елементарно да понесе, е 5-7 градуса.


Съвременните системи за изстудяване правят работата си доста по-добре, в сравнение с тези преди 40 години. Но все пак неправилната приложимост на климатика води и до куп неизправности. Често те се дължат на незадоволително количество на охлаждащия сътрудник в тях.

Още от ЛЮБОПИТНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР