Климатикът е уред, който работи почти целогодишно, за да ни

...
Климатикът е уред, който работи почти целогодишно, за да ни
Коментари Харесай

Внимание, НЕ прави това с климатика

Климатикът е апарат, който работи съвсем целогодишно, с цел да ни охлажда или топли, според от сезона. Ако пренебрегнем неговото разчистване и вярна поддръжка обаче, рискуваме да си навлечем здравословни проблеми и високи сметки за ток.

Не е добър вид климатиците да се включват на оптималната или минимална стойност. Най-добре през зимата е в пространствата да се поддържа температура от 22 градуса, през лятото – сред 25 и 27, като най-добре е те да са с 5-6 градуса по-малко спрямо външната температура.

Изборът на климатик  е строго самостоятелен за всяко помещение. Без значение къде ще бъде инсталирана машината обаче – ниско долу или до тавана, филтърът ѝ трябва да се почиства постоянно, както и ламелите под него.

 климатик iStock

В  домашни   условия  използването на машините е по-различно от това в офиса или в транспортните средства, изключително, в случай че денем няма хора. То зависи от самото строителство на постройката, дали терасите са затворени и дали се образува влага.

Недостатъкът на климатика е, че с цел да работи дейно, пространствата би трябвало да са затворени, с цел да може уредът да поддържа микроклимата. Но стаите постоянно би трябвало да се проветряват, без значение дали е лято или зима. 

 климатик iStock

При избора на климатик всяка стая се преглежда самостоятелно  – брой и размер на прозорците, каква е дограмата, има ли изолираност в помещението, има ли външни стени. Разликата сред инвентора и хиперинвентора е доста дребна. Обикновеният климатик се включва внезапно на 1 киловат и работи до момента в който доближи температурата, докато  инвенторът  се включва и постепенно усилва оборотите си, с цел да няма натоварване на електрическата мрежа, доближава до някакъв най-много и си поддържа тази температура.

 климатик iStock

Решение е на всеки консуматор дали да употребява така наречен " умни климатици " или не. Всъщност, връзката с уреда посредством интернет от дълго време е допустима. Според марката и производителя собственикът има опция отдалечено да увеличи температурата или да промени режима на работа, както и да зададе седмичен график за включването и изключването на уреда.

Някои от моделите разрешават в това число да се проследи  разхода на електрическа енергия на самия климатик . Като цяло потреблението на ток от климатиците през лятото е по-малка в съпоставяне със зимата. Причината е, че в студеното време тялото на уреда влиза в режим на разскрежаване (дефрост). Иначе казано, през това време климатикът работи, само че не с цел да топли стаята, а с цел да може да разскрежи външното тяло.

 климатик iStock

Къде е по-добре да бъде сложена машината  в стаята зависи напълно от желанията на притежателя. Високият монтаж не разрешава на децата да пипат климатика и не заема пространство. Предимството на ниския е, че почистването на филтъра става, без да се употребява стълба. Независимо дали ще е до тавана или на земята обаче, пред уреда не би трябвало да има загради, с цел да има хубаво придвижване на въздуха в стаята и да се получава идентична температура на всички места, обобщават специалистите.
 7 странни неща, които се случват с тялото ви, когато е студено  7 странни неща, които се случват с тялото ви, когато е студено  7 странни неща, които се случват с тялото ви, когато е студено  7 странни неща, които се случват с тялото ви, когато е студено
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР