Климатичните промени са една от причините за наводненията в Иркутска

...
Климатичните промени са една от причините за наводненията в Иркутска
Коментари Харесай

Русия: Пожарите в Сибир и наводненията в Иркутск са свързани с климатичните промени

Климатичните промени са една от аргументите за наводненията в Иркутска област и пожарите в Сибир . Това съобщи шефът на Метеорологичната работа на Русия Максим Яковенко пред публицисти, представен от ТАСС.
 Тръмп предложи на Путин помощ против пожарите в Сибир
Тръмп предложи на Путин помощ против пожарите в Сибир

В телефонни диалози, двамата се договориха за съдействие

Постоянно се случват бедствия и някои изключителни обстановки - първо наводнения, а по-късно пожари. Всъщност повода е явна - всичко това е вследствие на климатичните промени. Преди измененията бяха незначителни, само че през последните шест или седем години ние всяка година отчитаме, че броят на рисковите явления пораства 2.5-3 пъти спрямо предходните десетилетия, акцентира Яковенко.

Той разясни, че през последните 20 години на предишния век годишно е имало по 100-150 рискови естествени феномена , които засягат стопанската система, а в този момент има 450-500 такива рискови феномена, техният брой ще продължи да се усилва в близко бъдеще.
 Путин хвърля армията против пожарите в Сибир
Путин хвърля армията против пожарите в Сибир

Пожарът, който е на повърхност колкото територията на Белгия, е провокирал големи облаци от пушек над източната половина на Русия и даже е достигнал Монголия

През юни Иркутска област беше обхваната от огромни наводнения . При първата вълна бяха наранени 10 900 жилища с 42 700 души. След това бяха наводнени 1900 къщи с 5300 души. 25 души починаха, а шестима са безследно изчезнали.

На територията на Амурски регион, където беше оповестено бедствено състояние на 25 юли поради наводнения вследствие на проливни дъждове, са наранени 462 къщи с 962 души. Повече от 2500 души са евакуирани.
 20 станаха жертвите на наводненията в Иркутска област в Русия
20 станаха жертвите на наводненията в Иркутска област в Русия

Съдбата на още осем локални поданици остава незнайна

Отделно 160 пожара са зародили на повърхност 6866 хектара в Русия , 62 от тях са в Иркутска област, а 69 в Красноярск.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР