Климатичните катастрофи стават все по-видими, а призивите за предприемане на

...
Климатичните катастрофи стават все по-видими, а призивите за предприемане на
Коментари Харесай

Климатичните промени са все по-видими, но страните не бързат

Климатичните произшествия стават все по-видими, а апелите за предприемане на дейности - все по-гласовити, само че страните, подписали Парижкото съглашение, чиито представители ще се срещнат в понеделник в Мадрид, не бързат да работят. Светът обаче към този момент не разполага с повече време, написа в сряда организация Франс прес.

" #Time for action ": време е за деяние. Лозунгът на тази 25-а годишна конференция на Организация на обединените нации за климата е явен. " Трябва да ускорим ритъма с съответни ограничения ", съобщи чилийската министърка на околната среда Каролина Шмит, чиято страна ще ръководи плануваната за 2 декември -13 декември конференция.

Дали договарящите ще чуят гласа на милионите младежи, които излизаха на улицата през последните месеци, въодушевени от младата шведска активистка Грета Тунберг?

Много специалисти се притесняват, че равнището на конференцията, която ще се организира в Мадрид поради демонстрациите в Чили, няма да дава отговор на изключителното състояние.

" Има заплаха срещата за климата да не отговори на тези упования, защото на този упорит въпрос отговор ще получим следващата година ", предвижда пред Франс прес Лола Вайехо, специалист от Института за стабилно развиване на интернационалните връзки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР