Клиентката ми Биляна Манчева не е била сама. Друг, на

...
Клиентката ми Биляна Манчева не е била сама. Друг, на
Коментари Харесай

Адвокатът на банкерката Биляна: Друг е дърпал конците й

Клиентката ми Биляна Манчева не е била сама. Друг, на по-високо равнище в йерархията, е дърпал конците и това няма по какъв начин да остане неразкрито, само че към момента е прекомерно рано да се приказва в детайлности. Аз самият към момента не съм видял никакви документи по делото. Преди няколко часа разбрах, че то се поема от Националната следствена работа заради фактическа и правната му трудност! “, съобщи пред бТВ юрист Младен Донев, който пази арестуваната по обвиняване в източване на 425 000 лева от сметки на клиенти в Алианц банк инвеститори.

Юристът е поел отбраната на 29-годишната новозагорка в последния миг, откакто преди делото в сливенския областен съд  по отношение на установяване мярката за неотклонение наетата от родителите й старозагорска адвокатка ненадейно се отказала.

" Почти не сме имали опция да беседваме с Манчева уединено. Тя ми е изпратила по майка си едно писмо, много мъчно се чете, само че от него излиза наяве, че тя не е имала никакви права да поставя подписи под документи. Всичко е ставало с позволението на шефовете й нагоре във веригата. През 2017 и 2018-а в центъра, който тя е управлявала, са били правени одити, не е намерено нищо неправилно. Последният одит е юридически в нейно неявяване, нищо не е подписвала “, споделя още Донев.

Според думите му най-малко за единия от очевидците по делото, който твърди, че са му източени 85 000 евро, имало документи, в това число разпореждане за превод, където стои негов автограф. Манчева пък декларирала, че различен от очевидците самичък е изтеглил парите и по-късно ги е проиграл в игрална зала.

На този стадий арестуваната банкерка била физически здрава, само че душевен рухнала от изискванията в ареста. Там има въшки, дървеници, мизерията е цялостна. Тя е сама жена измежду 35 арестанти, главно роми. Всички употребяват една-единствена тоалетна, достъп до баня имало един път седмично, разкрива юристът. Той чака на 27 февруари апелативният съд в Бургас да промени непрекъснатата мярка за неотклонение на клиентката му. Категоричен е, че тя няма желание да се укрива и напомня, че две седмици преди да бъде арестувана, е била в отпуск, знаела е за инспекцията, само че не е тръгнала за чужина, както се твърдяло от държавното обвиняване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР