Клиентите ще могат да тестват различни гримове и червила онлайнСофтуерът

...
Клиентите ще могат да тестват различни гримове и червила онлайнСофтуерът
Коментари Харесай

L’Oreal придоби лидер в добавената реалност

Клиентите ще могат да тестват разнообразни гримове и червила онлайн

Софтуерът на ModiFace разрешава на потребителите да виждат по какъв начин се трансформира лицето им в действително време, до момента в който опитват с комбинации от гримове

Козметичната компания L’Oreal разгласи, че придобива канадския разработчик ModiFace, международен водач в региона на добавената действителност при разкрасяването. Стойността на договорката не се оповестява.

Придобиването е част от тактика на L’Oreal за усилване на цифровото наличие на всичките й интернационалните марки и въвеждане на новаторски технологии при разкрасяването. Клиентите на компанията ще могат да тестват гримове и червила онлайн в специфични приложения, разработка на МodiFace.

Създадена преди 11 години в Торонто, ModiFace създава виртуални 3D услуги за гримиране и диагностика на кожата, употребявайки лично ноу-хау, което взема поради чертите на лицето и цвета на кожата. Тези услуги се употребяват от съвсем всички водещи марки за хубост.

Софтуерът на ModiFace разрешава на потребителите да виждат по какъв начин се трансформира лицето им в действително време, до момента в който опитват с комбинации от гримове. Приложението трансформира камерата на смарт телефона в огледало, с цел да могат потребителите да видят по какъв начин ще наподобява даден козметичен артикул върху личната им кожа.
още по тематиката
ModiFace ще се трансформира в ядрото на цифровата R&D активност на L’Oreal, съобщи Любомира Роше, основен цифров шеф на козметичната компания. Сделката отваря нова страница в региона на хубостта, с новаторски услуги и прекарвания.

„ Придобиването на ModiFace от L’Oreal разкрива невероятни благоприятни условия за нововъведения при добавената действителност (AR) и изкуствения разсъдък (AI) в областта на хубостта, резултатите от които ще зададат посоката на развиване на козметичната промишленост за десетилетия наред ”, разяснява Парам Аараби, създател и основен изпълнителен шеф на ModiFace.

ModiFace ще бъде част от Фабриката за цифрови услуги на L’Oreal – профилирана мрежа за планиране и създаване на нови цифрови услуги за марките на групата. Придобитата компания ще работи в тясно съдействие с изследователския екип на L’Oreal, само че ще остане основана в Торонто, покрай университета, с който има доста научноизследователски партньорства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР