Клиентите на застрахователната компания Олимпик“, чийто лиценз беше отнет, могат

...
Клиентите на застрахователната компания Олимпик“, чийто лиценз беше отнет, могат
Коментари Харесай

В офисите на фалиралия Олимпик се приемат заявления за връщане на неусвоената част от полиците

Клиентите на застрахователната компания „ Олимпик “, чийто лиценз беше лишен, могат да подадат заявление за връщане на неусвоената част от наградата в офисите за разпродажба на компанията. Документите, които би трябвало да носят, са уверение за банкова сметка на притежателя по ваучър на застрахования автомобил, застрахователната лавица и дребния ваучър на автомобила, обясниха от компанията. Все още обаче няма информация за точните процедури за обезщетение, както и за периода за подаване на заявки, заяви Канал 3.

Детайлни инструкции за процедурите ще има след решението на кипърския съд, което се чака в средата на септември, съобщи краткотрайният ликвидатор на „ Олимпик “ Павлос Накузи, представен от " Дарик ". Той посочи, че съгласно закона предимство имат притежателите на застрахователна лавица на компанията, които имат иск за отплата за случай, случил се преди анулирането на застрахователните контракти на 17 август, както и тези, които имат иск за излишък от застрахователни награди, след прекратяването на договорите. Компанията е в развой на пресмятане на тези останки, уточни Накузи.

По думите му хората, които не са били застраховани в „ Олимпик “, само че са пострадали в случай, при който виновният е бил застрахован в компанията, също ще могат да предявяват искове.

„ Олимпик “ има пет офиса за разпродажба в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Там притежателите на полици могат да подадат заявление за връщане на неусвоена част от наградата. Адресите и телефоните са на уеб страницата на компанията.

Яснота за процедурата, по която ще се обезщетяват клиентите на компанията и ще изплатят обезщетения за заведени вреди, обаче, ще има след решението на кипърския съд в средата на септември. 

Застрахователният контрол в Кипър е завел иск за разпродажба на „ Олимпик “ на 10 август, по тази причина, в случай че съдът реши да разгласи разпродажба, тя ще влезе в действие от тази дата. В подобен случай съдът ще дефинира ликвидатор и ще посочи детайлната процедура, по която да се преглеждат исковете на притежатели на полици.

„ Според закона, предимство имат кредиторите, които имат застрахователна лавица на компанията и имат иск за отплата за случай, случил се преди анулирането на застрахователните контракти с компанията на 17 август, и кредиторите, които имат иск за излишък от застрахователни награди след прекратяването на договорите. Компанията е в развой на пресмятане на тези останки “, сподели Накузи.

Всички притежатели на застрахователни полици в България имат право да заведат искове на личния си език, само че точният ред към момента не е избран, добави Накузи.

 „ Ако би трябвало да приказваме съответно за закона, формалните искове към ликвидатора би трябвало да бъдат предявени под клетва или пред кипърски съд, което българските кредитори могат да създадат посредством представител в Кипър, или в случай че е в чужбина, в посолството на Кипър. Все още не е ясно обаче дали няма да има различен ред, друга процедура. Това не в обсега на работата ми сега. През септември, когато вероятно компанията към този момент е в разпродажба, ще има по-ясни указания за точните процедури, които би трябвало да се следват “, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР