Клиентите на Yettel вече могат да провеждат разговори по 4G/5G

...
Клиентите на Yettel вече могат да провеждат разговори по 4G/5G
Коментари Харесай

Клиентите на Yettel вече могат да ползват VoLTE в роуминг в 25 страни

Клиентите на Yettel към този момент могат да организират диалози по 4G/5G мрежа с услугата VoLTE в роуминг в 25 страни в Европа, Азия, Северна Америка и Австралия. Услугата се предлага в едни от най-посещаваните страни от клиентите на Yettel като Гърция, Германия, Румъния, Унгария и Австрия, както и в дестинации като Япония, Канада и Австралия.

Услугата VoLTE (Voice over LTE) или „ глас по LTE/4G " разрешава провеждането на телефонни диалози по 4G или 5G мрежа посредством пакети от данни. По този метод се предава неведнъж по-голям размер информация в съпоставяне със старите генерации мобилни мрежи - най-много 3G, които обичайно се употребяват за гласови повиквания. Така потребителите могат да организират диалози с чудесно качество, да се свързват по-бързо при набиране и по едно и също време да приказват по телефона и да имат достъп до интернет, чрез 4G или 5G мрежа.

VoLTE диалозите се таксуват общоприетоо на минута, няма в допълнение възнаграждение и не изразходват включените мегабайти в проекта или спомагателния пакет на оптималната скорост. Услугата е налична за всички клиенти на Yettel, които разполагат със съвместимо устройство и SIM карта. След като един път бъде задействана, услугата ще работи както в България, по този начин и в страните, където се поддържа от оператора.

VoLTE съставлява естественото развиване на мобилните мрежи и се употребява в България от няколко години. Все повече мобилни оператори или към този момент са спрели, или възнамеряват прекъсването на своите 3G мрежи, с цел да освободят по-голям честотен запас за новите генерации мрежи. Това значи, че VoLTE бързо се трансформира в главния метод, по които клиентите, които се намират в роуминг могат да организират телефонни диалози.

Преди началото на летния сезон Yettel поучава всички клиенти, които ще пътуват в чужбина, да ревизират своите роуминг условия и предложенията за спомагателни роуминг пакети, тъй че да останат свързани със своите другари и близки до момента в който са отвън страната. Потребителите могат да намерят тази информация и да задействат роуминг когато и да е от приложението на оператора и от.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР