Клиентите на УниКредит Кънсюмър Файненсинг все по-често избират дигиталните канали

...
Клиентите на УниКредит Кънсюмър Файненсинг все по-често избират дигиталните канали
Коментари Харесай

Дигиталното подписване е все по-предпочитана услуга при потребителското кредитиране

Клиентите на УниКредит Кънсюмър Файненсинг все по-често избират цифровите канали в отговор на по-широкото портфолио от цифрови услуги, вложенията в възстановяване на ИТ инфраструктурата, роботизация и автоматизация на процесите. Експертите регистрират и покачване с 20% в съпоставяне със същия интервал през 2021 година на поръчките за потребителски заем през мобилното банкиране за първото тримесечие на 2022 година В унисон със тактиката за цифровизация, през 2022 година следва внедряването на развой за разпределяне на потребителски заем в новата, напълно цифрова Omnichannel платформа на УниКредит.

Съответстващо на възходящото прилагане на цифрови канали, електронното сключване на контракти за потребителски паричен заем продължава да поддържа трендове на висок напредък. За първото тримесечие на годината, всеки 4-ти контракт за паричен заем e подписан цифрово. По-голямата част от клиентите, които подписват цифрово, аплайват отдалечено: през мобилно банкиране, уебсайт или по телефон посредством център за контакт с клиенти. В процентно отношение за тримесечието отдалечено кандидатствалите клиенти са 65%, като максимален дял от тях са през мобилното банкиране - 52%, по отношение на 40% по телефон и 8% през уеб страницата. Все повече, нараства и броят на цифрово подписаните кредитни покупко-продажби, инициирани във филиалите на УниКредит Булбанк.

Клиентите могат да заявят настояването си за заем във филиал, само че да не чакат утвърждение, а да подпишат след това цифрово, без ненужно разпечатване на документи на хартия или наново посещаване на банков офис. Според статистиката на УниКредит Кънсюмър Файненсинг, клиентите, които аплайват на място, само че избират цифровия способ на сключване, в по-голям % са мъже - 53% със междинна възраст 39 години, при дамите възрастта е 42 години. За съпоставяне, при клиентите с отдалечена поръчка за заем и цифрово финализирана договорка съотношението мъже/жени е както следва: 45% за дами със междинна възраст 37 години, по отношение на 55% за мъже със междинна възраст 34 години.

Дигитализацията на артикули и процеси продължава да е главен приоритет за УниКредит Кънсюмър Файненсинг. В края на месец февруари сдружението имплементира еднократен дипломиран електронен автограф (ЕКЕП) в стоковото кредитиране, което способства за постигане на 30% дял на цифрово подписаните покупко-продажби единствено за първите 40 дни от внедряването му. Потребителският интерес към цифровата услуга е висок, тъй като въпреки и на място – физически, те могат да подпишат цифрово, посредством избор на един бутон, без непотребна хартия и полагане на голям брой подписи на ръка.

В групата клиенти, която избира цифров способ на сключване, най-младият е нa 19 години, а най-възрастният на 74 години, като делът на мъжете е малко над 50% от клиентите, подписали документи за стоков заем с еднократен дипломиран електронен автограф. Най-голям брой цифрово подписани покупко-продажби са направени в магазини за техника и са за домашен електроуреди, като междинната стойност на покупката при този вид покупко-продажби е 819 лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР