Клиентите на УниКредит Булбанк вече могат да дигитализират своите дебитни

...
Клиентите на УниКредит Булбанк вече могат да дигитализират своите дебитни
Коментари Харесай

Клиентите на УниКредит могат да дигитализират картите VISA и в Google Pay

Клиентите на УниКредит Булбанк към този момент могат да цифровизират своите дебитни и кредитни карти VISA в цифровия портфейл Гугъл Wallet.

С дигитализирането на картата в Гугъл Wallet потребителите употребяват сигурния и бърз метод за лесни разплащания чрез функционалността Гугъл Pay. Клиентите с Android устройства ще могат да употребяват своите цифрови карти в комерсиалната мрежа при извършване на покупки онлайн и в това число за безконтактно изтегляне на банкомат. Новата функционалност надгражда услугите за безконтактно заплащане, като притежателите на смарт часовници с Wear OS също ще могат да правят безконтактни картови преводи.

Въвеждането на новата функционалност е в отговор на трендовете потребителите да търсят лесни и сигурни способи на разплащане. По данни на УниКредит Булбанк за 2022 година заплащанията с цифровизирана карта бележат растеж от 108% на годишна база, което е продължение на възходящия тренд, който се следи от стартирането на цифровия портфейл в Булбанк Мобайл и Apple Pay през 2020. Проучване на банката сочи, че главните преимущества, поради които клиентите избират услугата, са удобството за осъществяване на картова трансакция без нуждата от физическа пластика, както и спомагателната сигурност. Тенденцията се удостоверява и от растежа на броя на преводи след дигитализиране на картата с 83% през първото тримесечие на 2023 година по отношение на резултатите от четвърто тримесечие на 2022-ра година.

Дигитализирането на банковата карта се реализира през приложението за мобилно банкиране Булбанк Мобайл единствено с няколко лесни стъпки. Всичко което потребителят би трябвало да направи е да отвори своето мобилно банкиране Булбанк Мобайл, да натисне бутона „ Add to GPay ” под картата, която желае да цифровизира и да последва инструкциите. Това важи както за към този момент добавени карти в цифровия портфейл на Булбанк Мобайл, по този начин и за карти, които към съответния миг не са цифровизирани.

За да се възползват от преимуществата на новата функционалност, клиентите би трябвало да разполагат със смарт телефон с операционна система Android, с минимална версия Lollipop (5.0) или със смарт часовник с операционна система Wear OS.

С прибавянето на Гугъл Pay към своите цифрови услуги, УниКредит Булбанк отговоря на огромна част от потребностите на своите клиенти, имащи разнообразни желания - на своите Apple консуматори, банката предлага Apple Pay, на клиенти предпочитащи Android - Гугъл Pay, а ползващите устройства Huawei (без Гугъл Mobile Service) могат да се възползват от личния цифров портфейл на банката, разполагаем в мобилното приложение Булбанк Мобайл.

Със пускане на новата услуга, банката провежда и акция за заплащания с цифровизирани в Гугъл Pay карти, при която 18 щастливци ще могат да завоюват един от най-харесваните и търсени модели Android смарт телефони. Клиентите на УниКредит Булбанк, които създадат най-малко 5 заплащания със своята карта VISA посредством Гугъл Pay в интервала на акцията автоматизирано имат право на присъединяване в тегленето на премиите.

Повече за акцията и по какъв начин може да се възползвате от опцията да участвате в томболата с награди, може да научите от ТУК.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР