Клиентите на мобилни оператори да могат да се откажат без

...
Клиентите на мобилни оператори да могат да се откажат без
Коментари Харесай

ПП-ДБ предлагат клиентите на мобилни оператори да могат да се откажат без неустойки от договора си

Клиентите на мобилни оператори да могат да се откажат без неустойки от контракта си с тях при индексация или едностранна смяна в цената. Такива промени в законодателството оферират от ПП-ДБ. От парламентарната група прецизираха, че това е единствено първа стъпка в отбраната на ползите на потребителите, а идната ще включва още законодателни промени, както и промени в регулаторните органи.

Всяка индексация и едностранна смяна в цената на абонаментните проекти на мобилните оператори да се смята за съображение за преустановяване на договорите, оферират в законопроект от ПП-ДБ, aМартин Димитровобясни: " Всяка индексация и всяко покачване на цената от страна на мобилния оператор е съображение жителите и компаниите да прекратят контракта без неустойки. "

" Преките резултати, които чакаме, са всеки да може да се откаже от контракта си без неустойки при повишение на цената. Това включва и скритите условия, когато ти не си се съгласил, само че цената ти е нараснала, тогава отново може да се откажеш и отново без наказателна клауза. Това ще ускори конкуренцията сред мобилните оператори и ще даде опция на хората да имат повече избор, къде и по кое време да отидат ", добави той.

Ивайло Мирчев посочи, че това е единствено първа стъпка в законодателните промени: " Нещата ще си дойдат на местата тогава, когато стартират да работят регулаторите по метода, по който би трябвало, тъй като, в случай че ние в този момент имахме работеща комисия в защита на конкуренцията, този произвол на мобилните оператори нямаше просто да се случи. Затова в идващите седмици ние ще имаме и нови оферти и това не е ориентирано против един или различен бизнес, а ориентирано, бизнесът да може да се развива по естествен метод, тъй че и обществото да има изгода, а освен някой да осъществя облага поради това, че има добър политически тил. "

От ПП-ДБ чакат законопроектът им да бъде подсилен и от останалите политически сили в Народното събрание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР